Het eerste nummer is wereldkundig gemaakt en een tweede track is in de maak. Genieten van muziek die zij zelf leuk vinden. Mooi meegenomen als het publiek er ook van kan genieten. Hoe is het tot stand gekomen en wat mogen we verwachten. Redactielid Antoine Bongers stelde 10 vragen.

1. The Waiting bestaat uit leden van diverse bands. Uit welke bands en waarom zijn jullie dit project begonnen?

De leden van The Waiting zitten onderling en afzonderlijk in een aantal andere bands. Een overzicht:

Well Respected Men, Kinks tribute: WRM

The Pink Floyd Sound: PFS

Tribute to George Harrison and Friends: TGH

Les Djinns: LD

Station America: SA

Doghouse Sam: DS /Girls Walk By:

Ruud Versterden: zang, gitaar WRM LD TGH SA
Len David: zang, gitaar, keys WRM LD TGH SA PFS
Martijn Geuijen: zang, gitaar WRM LD PFS
Franky Gomez: drums, percussie WRM LD TGH DS
Theo de Grood: basgitaar WRM TGH
GWB

Tom Geenen : engineering, mixing PFS

Naast de vaste bands zijn de leden ook lid van andere projecten.Het project The Waiting is ontstaan uit de samenwerking tussen Ruud Versteden en Len David. We werken al jaren samen in verschillende bands. Tijdens het werken aan de albums voor Les Djinns zijn we er achter gekomen dat we elkaar creatief erg goed aanvullen. Ruud schrijft de teksten en opzetjes voor muziek. Ik ( Len David) schrijf stukken muziek en ben goed in arrangeren en produceren. Door de jaren heen hebben we vooral in de muziek van Tom Petty and the Heartbreakers en The Traveling Wilburys een gezamelijke inspiratiebron gevonden. We coveren samen veel muziek. Binnen Les Djinns  werken we experimenteel. Hieruit onstond de behoefte om simpele liedjes met andere muzikanten te gaan maken.The True Story of the Traveling Wilburys is een documentaire (homevideo) die het proces van de opname van hun eerste album (vol 1) goed weergeeft. Wat vooral opvalt is het plezier dat de bandleden hebben bij het maken van muziek.Als we een inspiratieboost zoeken, kijken we gewoon de documentaire.

2. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Naar aanleiding van de documentaire hebben we  ons samen met onze zeer goede muzikale vrienden in een studio opgesloten. Door het netwerk vanuit  de diverse bands was de band snel gevormd.Doordat we vaker in deze betzetting spelen voelen we elkaar aan perfect aan. Dat is dan weer te merken in de muzikale richting die we kiezen.Dat is essentieel als je in korte tijd een nieuw creatief product wilt maken.

3.Kunnnen je jullie muziek het beste omschrijven?

Simpele, pure rock 'n' roll liedjes zonder concessies. Ons grote voorbeeld hierin is zoals eerder genoemd Tom Petty and the Heartbreakers. We maken de liedjes zoals WIJ ze willen maken, niet zoals “het publiek” ze wil horen. Dus gewoon weer ouderwets gitaargeweld, hammond orgeltjes, ooohtjes en aaahtjes.

4. Waar halen jullie de inspiratie uit?

Zie vraag 3

5. Hoe komt een nummer dat jullie maken tot stand? Heeft iedereen zijn eigen inbreng?

Ruud barst van de ideeen. Deze sluiten prima aan bij mijn eigen gitaarlinkjes en melodieën. We hebben dit uitegwerkt en opgenomen op een hele ruwe demo. Het zijn echt de basislijnen en laten veel ruimte over voor ideeen. Nadt de projectleden de band habben ontvangen zijn ze aan de slag gegaan met hun muziekpartijen.We zijn vervolgens bij elkaar gekomen om het nummer te repeteren. Door de inbreng van alle projectleden veranderen er zaken  zoals akkoorden, structuur, arrangement. We hebben speciaal voor dit project Tom Geenen erbij gevraagd. Tom is engineer in Studio 150 in Amsterdam en ik doe samen met hem wat projecten in de studio. We vullen elkaar op productievlak goed aan en voor dit project was het belangrijk een goed 'extern' oor te hebben. Tom is bij het hele project betrokken en heeft ook aardig wat goede ideeën toegevoegd. Vervolgens was het nummer klaar om opgenomen te worden. We zijn mijn studio ingegaan en hebben op 1 dag de basis van 2 nummers opgenomen. Dit hebben we gewoon old-school gedaan. Dwz alle muzikanten in 1 ruimte en het nummer net zo vaak spelen tot er een goede take op staat. De 2e dag hebben we besteed aan overdubs. Denk hierbij aan een orgeltje, extra gitaartje, gitaarsolo en koortje. Vervolgens hebben Tom en ik de mix en mastering gedaan in Studio 150. Het hele opnameproces heb ik met een 90's camcorder opgenomen. Dit in de stijl van de Traveling Wilburys documentaire en we hebben hier vervolgens de clip van gemaakt bij “Leaving it Behind”

6. Komt er meer of is het een eenmalig project?

Er komt zeker meer! We hebben 2 nummers opgenomen waarvan we er nu 1 gereleased hebben. De bedoeling is met enige regelmaat een nieuw nummer uit te brengen. We zijn stiekem al bezig met het uitselecteren van ideeën voor de 2e opnamesessie.

7. Hoe zijn de reacties? En hoe reageren de fans van de afzonderlijke bands?

De reacties zijn erg goed, men wil meer horen!

8. Blijven de andere bands gewoon bestaan?

De andere bands blijven gewoon bestaan.

9. Zijn er ook plannen voor een album en live shows?

Er liggen geen concrete plannen voor een album en live shows. Het project is ontstaan uit een behoefte om op een ontspannen manier muziek te maken. Plezier staat daarbij voorop. Zie het als een tegenhanger voor de andere bands waar meer druk op ligt. We gaan zeker met enige regelmaat de studio in en brengen dan nieuwe liedjes uit. Bij voldoende nummers kunnen we overwegen de liedjes te verzamelen op een album. Tot die tijd zijn ze op spotify en andere streamingdiensten te beluisteren/downloaden. Het lijkt ons ook leuk om deze nummers live te brengen, maar dan moeten we eerst zorgen dat we voldoende nummers hebben om daadwerkelijk een live show te kunnen vullen. Misschien smokkelen we wel een eigen nummer in de set van een van onze andere bands...;)

10. Hoe zien jullie de toekomst als The Waiting?

Relaxt met veel plezier liedjes blijven maken en opnemen.Samen met de muzikale vrienden is dat gewoon genieten....De rest zien we wel!

HYPERLINK "http://www.facebook.com/bandthewaiting"http://www.facebook.com/ bandthewaiting HYPERLINK "https://www.youtube.com/watch?v=VJYDOG_MXEo"https:// www.youtube.com/watch?v=VJYDOG_MXEo