Mama's Pride festival 2017 verrast bezoekers met zeer gevarieerde line-up Mama's Pride festival 2017 verrast bezoekers met zeer gevarieerde line-up

Psychedelisch rock, dreampop, funky, folk en jazz vormende ingrediƫnten van een Mama's Pride-cocktail

, Tekst Jos Nabuurs, foto's Josephine Kurvers en Pascal Lemlijn

Uit 185 namen kiezen Rico Meijers en Koen van den Berg ieder jaar uiteindelijk zestien acts. Samen met de Kunstbende-stage en de drukbezochte Silent Discotent van poppodium Volt is er gedurende twee dagen veel muziek vertier te vinden in het Burgemeester Damenpark in Geleen.

“Weet je wat erg is? Vanmorgen bleek dat ik niet had gedacht aan een cadeautje voor  mijn moeder”, aldus Pablo van de Poel gitarist en zanger van DeWollf. "Dus deze is voor jou mam en alle andere moeders die vandaag hier zijn”. De tekst van ‘Love Dimension’ wordt door het massaal toegestroomde publiek meegezongen. DeWolff is Nederlands meest populaire psychedelische rockband en viert het tien jarig bestaan met een concert in home town Geleen op Mama's Pride. Het is een van de meerdere hoogtepunten van het festival.

Morganas Illusion

Morganas Illusion

Drie jongens afkomstig uit de regio Westelijke Mijnstreek openen op zaterdagmiddag het festival. De muziek is te omschrijven als psychedelische rock. Eigen nummers en gebracht op een authentieke manier. Morganas Illusion is een band met enorme potentie om uit te groeien tot een internationale cultgroep. Spelen op zo'n groot podium is weer een nieuwe ervaring. Ze doen dat vanmiddag voortreffelijk. De VPRO documentaire Rocknrollers valt internationaal in de prijzen en gaat over het leven van de jonge rockmuzikanten van Morganas Illusion. Een unieke start van de zaterdag editie van het festival.

The Grand East

The Grand East

Na één uur ombouwtijd is het de beurt aan The Grand East. Deze wederom psychedelische rock-’n-soulband is afkomstig uit Overijssel en heeft zowaar al een sterke band met de Westelijke Mijnstreek. Drie optredens in deze regio en een de connectie met DeWolff maken op voorhand de verwachtingen hoog. Met het inzetten van het nummer ‘Kiss The Devil’ ontstaat er een forse regenbui boven het Burgemeester Damen park. Geen probleem voor The Grand East, die ervoor kiest om in deze regen voor een nat pak te gaan. Dertig echte fans blijven voor het podium staan en raken doorweekt door regen en muziek. Pablo van de Poel springt op het podium en doet mee bij de afsluiter ‘Hocus Pocus’ van Focus. Een buikschuiver van zanger Arthur Akkermans maakt het optreden van The Grand East legendarisch.

Pink Oculus is de verrassende verschijning van zangeres Esperanza Denswil. Ontdekt via Eurosonic geeft zij samen met haar twee bandleden een swingende show. Pink Oculus staat dit jaar op North Sea Jazz en Glastonbury. Een overtuigende set op Mama's Pride kan daar aan worden toegevoegd. Indrukwekkend dus.

Pink Oculus

Haevn

Haevn

Twee Limburgers maken deel uit van Haevn. Een band die met hun dreampop reeds in een uitverkocht Paradiso speelde. Het is inmiddels donker en de lichtjes van het terrein zorgen zowaar voor een romantische vibe op het festival terrein. De organisatie heeft gekozen voor een langer zaterdagprogramma met meer diversiteit en deze keus blijkt artistiek en qua bezoekers geslaagd.

Het is zondag en zonnig. Zo'n 150 fans zijn er bij de aftrap van de set van Endeavour. De winnaar van Podiumvrees maakt duidelijk dat er nog hoop is voor de muziekscene. De band straalt passie, energie en veel plezier uit op het podium. Dat is op deze vroege zondag zeker een geweldige belevenis. 

45ACIDBABIES is een act bestaande uit vier muzikanten van de Herman Brood Academie. Dat is te merken aan hun performance. Muzikaal strak en verrassend, anders dan anders,  maar staat als een huis. Het plezier waarmee de band speelt slaat over op het publiek. Een mooi hoogtepunt van deze tot dan toe zonnige middag.

Met My Baby als afsluiter vorig jaar was de vraag of de organisatie er in zou slagen een vergelijkbare act te programmeren als headliner. Met de keus voor DeWolff was op voorhand duidelijk dat dit een legendarisch concert zou worden. Daar waar inmiddels tien jaar geleden de triomftocht van DeWolff begon, staat er een zeer professioneel klinkende en goed geoliede band. Een unieke sound en een nog even passievol en energieke show. Al met al het mooiste cadeautje voor pop-minnend Limburg, die dankzij Mama's Pride een gratis betoverend festival kreeg aangeboden.

DeWolff

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg