The Ten Bells worden gevormd door zanger Sven Vek. Sven is verantwoordelijk voor de teksten en het bijzondere verrassende stemgeluid. Bassist Bert Luja en drummer Wesley Ferfers produceren de onderscheidende en steeds wisselende  ritmen en de kenmerkende strakke blues/garage rock sound. Gitarist Robbert Blondeau staat garant voor een authentiek gitaargeluid. Samen vormen zij The Ten Bells en we zijn benieuwd naar hun EP. In de week voorafgaande aan Pinkpop is Hear Ye! In HD al te beluisteren op Spotify en zal op 23 juni de EP-presentatie in de Nieuwe Nor Heerlen plaatsvinden.

Met een clowneske tekst wordt het openingsnummer en single 'Commence' gestart. Muzikaal hoor je in het begin invloeden van Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs. Maar al snel valt de snelheid en de aanhoudende energie op. Met de extra dimensie van het  unieke stemgeluid van Sven Vek ontstaat er een sterke  gevarieerde track die nooit verveeld.

Het tweede nummer 'Too Close To The Sun' maakt duidelijk dat er sprake is van  goed doordachte bij elkaar passende nummers. Het begint met een dansbare opbouw en sluit perfect aan bij de vorige track 'Commence'. Totdat het nummer overgaat in een heerlijke intens psychedelisch einde. Verrassend en gevarieerd. 

De vette strakke lijn wordt gemakkelijk opgepakt met de derde track 'MR 24/7'. In een hoog tempo swingt de energieke sound door,  totdat er in het midden een klein rustpunt wordt gevonden door de klanken van gitaar en enkele trage drumslagen. Om vervolgens als een vulkaan door te stomen naar een stampend rock-einde.

Agenda The Ten Bells

03.06.17 Pinkpop - Megaland, Landgraaf
17.06.17 Zomerstop - Voerendaal
23.06.17 Nieuwe Nor, Heerlen
24.06.17 Har Rock Open Air - Oirsbeek
02.07.17 Biespop Festival - Landgraaf
08.07.17 Parkcity Live - Heerlen
15.07.17 Wessummerbreeze - Wessem
26.08.17 Koppelpop - Susteren
26.08.17 Koempelrock - Geleen
09.09.17 Sjilvend Rock(t) - Schinveld
17.09.17 Bockesprongen Festival - Boxtel
30.09.17 DVERS - Markt, Sittard

 

Het laatste nummer van de EP 'Jump The Gun', maakt het meest indruk. Het cool klinkende meerstemmig refrein, de voortkabbelende spannende muzieklijnen en de uitstraling van de teksten in combinatie met de unieke stem van Vek maken het nummer zeer dynamisch. Samen met de erg toffe gitaarsolo op het einde brengt het nummer de EP in tot ongekende prachtige versnelling.

“We maken een meeslepende, dampende dansbare EP van internationale allure“, moeten de mannen van The Ten Bells in gedachte hebben gehad. 'Hear Ye in HD' werd In de Galloway studio in Nijmegen opgenomen. Vier tracks met blues- en garagerock zijn te horen. Het is een vette EP geworden met 17 minuten meeslepende songs.