Future Thieves en de charme van Indierock Future Thieves en de charme van Indierock

The Two Romans brengen prettige zondagmiddagmuziek

, Tekst en foto's: Erwin Bongaerts

Afgelopen zondag stond de Amerikaanse band Future Thieves in De Bosuil. Future Thieves komt weliswaar uit het zuiden van de VS, maar speelt geen country of blues – wel toegankelijke indierock met een strakke live-act. The Two Romans brengt een aangename set en beschikt over sterke zang.

Future Thieves

Future Thieves

The Two Romans

The Two Romans

Future Thieves is een viertal uit het bruisende Nashville, Tennessee. In 2015 debuteerden zij met het in eigen beheer uitgebrachte album Horizon Line. Hun muziek is het beste te omschrijven als catchy indierock en doet soms wat denken aan Kings of Leon of The Gaslight Anthem. De band begon onlangs aan zijn eerste tour door Europa met De Bosuil in Weert als enige Nederlandse halte. 

Omdat Future Thieves te laat is, mag support act The Two Romans op zijn gemak beginnen. Twee vriendelijke Italianen met een gitaar. Naar eigen zeggen is The Two Romans normaal een zestal – zouden ze normaal dan ook The Six Romans heten? Hoe het ook zij, de muziek is aangenaam en de zang sterk. Elk nummer gaat vergezeld van een verhaaltje en er is zowaar wat interactie met het publiek. Af en toe zijn de nummers misschien een beetje gezapig, maar ach, het is zondagmiddag. 

Future Thieves

Future Thieves

Dan de main act. Meteen valt op dat Future Thieves serieuze ambities heeft. De band speelt overtuigend en de liedjes zijn aanstekelijk. Opvallend is de stem van frontman Elliot Collet: zuiver, hoewel met een randje. Live klinkt hij misschien nog beter dan op de plaat; dat geldt overigens ook voor de rest van de band.

Sterke nummers in de set zijn onder meer Horizon Line en afsluiter Nightmares. De set bevat ook enkele nog niet uitgebrachte nummers. Daarbij valt op dat deze tracks wat meer leunen op synthesizers. Wellicht is dat de richting van het volgende album. Dat album zal, met behulp van crowdfunding, deze zomer uitkomen. Naar verluid zijn de nummers bedacht in een schuur bij een meer ergens in Tennessee. Kortom, hoe indie wil je het hebben? 

Future Thieves

Future Thieves

Misschien zijn het de gave riffs van gitarist Austin McCool of de vlotte teksten van Collett, maar het optreden in Weert vliegt voorbij. De band speelt met plezier en brengt dat over op het publiek. Helaas zijn er niet zo veel mensen op het optreden afgekomen, ondanks dat entree gratis was. Jammer, want deze jongens zouden het wel eens ver kunnen schoppen. 

Van Nashville, Tennessee – de beroemde Music City – naar het bescheiden podium van De Bosuil om op een zondagmiddag een gratis concert te geven voor een klein (gezellig) publiek. Dit soort gigs horen erbij als je bekend wil worden. Als je ook hiervoor de motivatie op kan brengen, dan is het je als band zeker gegund. 

The Two Romans, uit, hoe kan het anders, Italië

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg