Alles komt samen op ParkCity Live. Met bands als Di-Rect, De Jeugd Van Tegenwoordig, La Pegatina en Broederliefde vinden we vooral de jeugd in het laatste weekend voor de schoolvakanties op het Bekkerveld in Heerlen.
3voor12 Limburg is erbij voor een verslag.

We beginnen de eerste festival dag op de mainstage, waar A Minor Problem; (Winnaar van de bandcontest ‘We Are Bek’) mag openen. Eindelijk voor deze mannen een groter podium dan een open podium zoals bijvoorbeeld in Café de Haas in Voerendaal, waar ze trouwens regelmatig spelen. Het terrein loopt langzaam vol en ook de gezichten van alle blije mensen zijn gericht naar die mainstage. De host Bart Storcken praat alles net zoals voorgaande edities weer feilloos aan elkaar. 

Een stem van goud van Belgisch toptalent Bazart. Wat betreft de performance onstage en interactie met het publiek laat frontman Mathieu Terryn toch nog wat steken vallen. Het zonnetje komt al goed door, dus Blaudzun heeft geluk. Soms klinken zijn liedjes wat oppervlakkig, maar hij weet zich steeds beter te verkopen op de mainstage en het publiek aan zich te binden. Blaudzun stond in 2014 voor het laatst op ParkCity Live. 

Nadat Blaudzun klaar is en zijn set heeft gespeeld, weet het publiek al wat er gaat komen. De wijzers van de klok zeggen het ook: kwart voor vijf, dus tijd voor Flogging Molly. Deze geweldige groep artiesten behoeft eigenlijk geen kritiek. Nog voordat hij het podium op komt is het publiek en de fans al helemaal door het dolle heen. En terecht. De performance is te gek, stabiel, speels en het publiek geniet. Een juiste boeking dus van ParkCity Live. 

Ondertussen is het hele veld nog aan het nagenieten van de vibe van Flogging Molly. Maar om kwart over zes gaat het roer om en is het toch echt tijd voor Broederliefde. Deze veel besproken band hecht vooral het jonge publiek aan zich. Je ziet dan ook dat ParkCity Live een festival is voor alle leeftijden. Broederliefde is niet muziek die iedereen ligt, maar, dat hoeft ook helemaal niet. Het jonge publiek smult ervan! 

Belgische formatie Milow mag het podium betreden. Een saaie beschouwing, met zomerse muziek. Milow is een band waar je eigenlijk niet naar zou hoeven te kijken. De muziek is bij deze gasten genoeg. Doordat Milow ná Broederliefde op het podium staat, is het publiek tevens erg in de war: immers een beetje een rare en abrupte overgang wat betreft muziekgenre en performance. Maar, ook dat hoort erbij. ParkCity weet desalniettemin een zeer gevarieerd programma te presenteren en daardoor trekt ze een enorm groot publiek. Verschillende leeftijden komen daardoor samen op dit familiefestival. 

DI-RECT: een steevaste performance met big smile. Tijdens de show van een dik uur komen uiteraard de nieuwe singles ‘Rockstar’ en ‘Ricochet' aan bod, maar ook de klassieke parels. Het publiek geniet, wij genieten, fotografen genieten en de vrolijke vibe wordt verspreid over heel het festivalterrein. 

Afsluiter van de vrijdag op ParkCity Live is De Staat. Ook een veelbesproken band van de afgelopen jaren, maar als het aan het publiek ligt, zeker een favoriet van de dag. Ondanks dat het ondertussen al best laat is, put vooral het voorste vak alle energie die ze nog hebben in het creëren van moshpits en de meest unieke dansmoves die ze uit de kast weten te halen. 

 

Tekst gaat verder na de foto's >>

La Pegatina op ParkCity Live 2017

Typhoon op ParkCity Live 2017

Men weet nu weer even hoe het voelt: het ParkCity Live virus. En dat is maar goed ook, want er is nog een festival dag, die wederom erg divers is geprogrammeerd.

De zondag wordt geopend door de Haagse band Son Mieux. De Hagenesen zorgen meteen al voor een zomerse sfeer en vibe. Vanaf het eerste moment beweegt iedereen heerlijk mee op de rustige beat en worden de bekende nummers als ‘Easy’ en ‘Even’ ook meegezongen uit volle borst. 

Son Mieux wordt gevolgd door Douwe Bob, deze alom bekende artiest presenteert een sexy en interactieve performance. Douwe weet het publiek goed mee te nemen gedurende het hele concert. Zelfs zijn toetsenist Matthijs van Duijvenbode komt af en toe even achter de toetsen vandaan. De interactie tussen de bandleden is er ook overduidelijk tijdens deze performance, wat zorgt voor net dat extra puntje op de i. 

Rapper Typhoon met zijn titanenband mag vervolgens het podium trotseren. Deze unieke beleving is altijd een plezier naar te kijken en naar te luisteren. Ik ben ervan overtuigd dat ongedacht welke muzikale voorkeur je ook hebt, je van de muziek van Typhoon, vanzelf mee gaat doen. 

La Pegatina stond vorig jaar nog als big band op het podium. Dit jaar (helaas) niet. Maar gelukkig doet dit geen afbreuk aan de performance van deze Spaanse feestgangers. Ook al zal merendeel van de bezoekers van ParkCity Live de teksten van de liedjes niet verstaan of begrijpen, zowel jong als oud worden vrolijk van deze performance. Jammer dat het net maar een uurtje duurde. 

Afsluiters van de 2017 editie: Golden Earring en De Jeugd Van Tegenwoordig. De oude rockers van Golden Earring zorgen ook voor een heerlijke vibe, maar wel andere sfeer op het terrein. Niet geheel onverwacht vinden we vooral de ‘oudere’ fan vooral voor aan en het bier vloeit er rijkelijk. Je zou eigenlijk ook niet anders verwachten. 

De Jeugd Van Tegenwoordig mag deze editie van ParkCity Live afsluiten. Deze rap/hiphop formatie weet net zoals Broederliefde vanzelfsprekend het jonge publiek direct aan zich te binden. het valt op dat De Jeugd Van Tegenwoordig erg weinig live brengt en er is weinig te kijken door de enorme rookgordijnen op het podium. Toch vind het probliek het helemaal geweldig. En het veld staat dan ook van voor tot achter vol. 

En naast A-artiesten op de mainstage presenteerde ParkCity Live ook een divers aanbod aan top performers op de dance stage in de tent en lokaal talent op de Lex Cultuur Stage. Op naar een geweldige editie in 2018! ParkCity Live vindt dan plaats op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2018 traditiegetrouw op Bekkerveld. 

Golden Earring op ParkCity Live 2017