Female Fronted Rocknight in ECI Female Fronted Rocknight in ECI

Met Kissing Jane, Trip to Dover en Yvon Mocking

, Marcel Degens

Female Fronted Rocknight in ECI

Met Kissing Jane, Trip to Dover en Yvon Mocking

Marcel Degens ,

Zondag 8 maart was er in het teken van Internationale Vrouwendag een Female Fronted Rocknight in de ECI te Roermond. Female Fronted, dat betekent dat de dames de boventoon zullen voeren.

Ondanks de lage entreeprijs van maar 3,50 euro was er weinig opkomst en moesten de bands voor een man of 20 spelen. Maar dat belette de bands niet om toch plezier op het podium te hebben.

Als eerste was het de beurt aan Kissing Jane, een vijfkoppige popband uit Noord-Holland. Met muzikale invloeden van Muse, No Doubt, Bat for Lashes, Kate Bush, Blondie en Katy Perry is hun muziek het beste te omschrijven als theatrale powerpop.
De band bracht heel recent, 30 januari jongstleden, hun eerste single uit, "Vodoo", die goed ontvangen werd door het publiek. Ook is de band hard aan het werken aan hun eerste cd en ze hoopt deze dit najaar af te krijgen.

Hun stijl van muziek is even wennen maar wel lekker en ondanks dat er niet veel publiek was had de band plezier op het podium en het publiek danste lekker mee met de zangeressen. Het zou onze verslagever niet verbazen als deze band binnenkort Serious talent wordt.

Na een korte pauze was het tijd voor wat heel anders: Trip To Dover. Trip to Dover is een alternative indie electro duo dat haar oorsprong vond in Brighton (UK). vanuit Brighton bracht ze in eigen beheer twee EP's uit. Terug in Nederland heeft Trip to Dover inmiddels al haar 3de EP uit.

De band heeft diverse bandwedstrijden gewonnen zoals de Breda Barst Bandwedstrijd en de Open Errup Bandwedstrijd (in Erp). Verder bereikte ze de Finale Rising Band Contest in Schagen en behaalde ze de 3e Prijs in de Graauwrock Bandwedstrijd in Graauw.

Je kunt zien dat de band al veel ervaring heeft op het podium. Dit is ook de reden dat de band vele goede recensies krijgt. Vandaag in de ECI krijgt Trip to Dover het publiek aan het klappen en dansen. Je wordt al snel terug gevoerd naar klanken uit de jaren 80, synthpop en DJ-style electronica. het geheel klinkt erg lekker, de band is erg enthousiast en dit is zeker een band die je live gezien moet hebben.

Na een korte pauze om alles om te bouwen is het de beurt aan alweer de laatste band van de avond, Yvon Mocking. De Utrechtse Yvon speelt met haar band powerpop met gitaren. Haar EP van eind 2014 werd goed ontvangen en kreeg lovende recensies. Liedjes van deze EP waren ook al regelmatig op de radio te horen. Vandaag wordt duidelijk wat haar kracht is: wat een stem heeft Yvon. Haar doel is om één van de weinige vrouwelijke rockartiesten op grote festivalpodia te worden, en dat is wat onze verslaggever betreft helemaal geen raar doel. Richting het eind van de avond begon de zangeres pijn aan haar voeten te krijgen van de hoge hakken. Ze deed haar schoenen uit om dan onvermoeid nog wat liedjes te laten horen. Compleet met een te gekke cover van Beth Hart en gitaarsolo's.

Het optreden van Yvon Mocking paste helemaal bij het doel van de stichting Female Fronted Rocknight: meer vrouwelijke power op de grote en kleine podia krijgen. Het was een geslaagde avond en ik kan alleen maar zeggen: mensen jullie hebben 3 te gekke bands gemist. Want het blijft jammer dat er zo weinig publiek was.

Onze verslaggever hoopt in ieder geval dat hij deze bands nog eens tegenkomt op een groot podium en heeft er alle vertrouwen in dat dit ook wel zal lukken.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg