Nieuw festival in Weert: Broedplaats

Kweekvijver voor nieuw talent?

Staf Bon ,

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van het festival Broedplaats plaats. Dit nieuwe festival in Weert zou een kweekvijver moeten zijn voor nieuw talent uit de Nederlandse popscene.

Bij de caravan van de Kunstbende kon men in intieme sferen naar opkomend talent luisteren. Op het hoofdpodium mocht Shiverburn het festival openen omdat zij de Broedplaats band-contest hebben gewonnen. Op een melodie van snoeiharde gitaarriffen klonken de vocalen van de zangeres als muziek in de oren.
 

Hierna mochten de jongens van Life’s Electric als vanouds hun stevige sound de openlucht in blazen. Het publiek genoot kostelijk en stilaan kwamen de eerste danspasjes ook tevoorschijn. Madi liet haar gouden keeltje voorlopig voor de laatste keer horen, aangezien ze voor stage naar Ierland gaat. Tussen de paraplu’s door zette Dotan een mooie set neer en eindigde natuurlijk af met zijn nr 1 hit: Home.

Na een fijne show van Milkbar en een knallend optreden van Make Believe sloot Splendid het festival af. Ondanks de regen ging het publiek los op de muziek van deze band. Deze eerste editie van Broedplaats is zeker niet in het water gevallen.