Nu of Nooit interview: Lambshade

#NON14

Francis Pronk ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2014 zijn in volle gang. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag Lambshade!

Wat voor muziek maken jullie?
Invloeden uit de jaren 90 sijpelen overduidelijk door in het geluid van de band, echter wordt het experiment zeker niet geschuwd. We hebben de ambitie om eerlijke muziek te maken en alternrock/postgrunge naar buiten te brengen zoals het is bedoeld. Als er geen hokjes lijken te zijn om ingestopt te worden, dan moet je ze zelf maar verzinnen ;)
 
Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Bands als onder andere Face Tomorrow, Foo Fighters, Pearl Jam en Biffy Clyro vormen een grote inspiratiebron voor ons. Je zou kunnen stellen dat we qua muzieksmaak echte “nineties-kids” zijn.
 
Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Ja, in 2011. Destijds met ons album 'Memories and Masquerades'. Hiermee hebben wij de voorrondes bereikt en in de Fenix te Sittard mogen spelen. Met ons nieuwe album 'No Bitter Smiles' op zak gaan we in 2014 opnieuw op avontuur.
 
Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? En waarom?
Eén favoriete plek is bijna niet te kiezen. Festivals als Conincxpop, Urpop en Mama's Pride worden jaarlijks in onze achtertuin georganiseerd, we hebben op alle drie de festivals een show mogen geven en kijken hier ook altijd met een big smile op terug. Qua poppodia hebben zowel de Fenix, de Nieuwe Nor als de Muziekgieterij ons mooie herinneringen gegeven.
 
Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
We zijn een gevestigde band in het genre en hebben een eigen sound. Het gaat echter niet alleen om winnen, maar ook om nieuwe contacten te leggen en samen iets moois en muzikaals te brengen. We willen onze muziek delen met iedereen die hiervoor open staat en door zo veel mogelijk shows te spelen willen we dat onze muziek zich verspreidt naar de liefhebbers.
 
Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Komp allemoal kieke noa ös show tiejes veurronje driej in de Bosjuul te Weert, ver höbbe ein bös gereigeld vanoet Stein! Wilt geer mit? Sjik os 'nne mail: info@lambshade.com  
'T wurd enne gooie oavend!
 
Woonplaats: Stein
Waar te zien?: vrijdag 7 februari, Nu Of Nooit voorronde 3 (De Bosuil, Weert)