Benedictum spreekt krachtige muziektaal Benedictum spreekt krachtige muziektaal

Veronica "The V" Freeman ademt metal

, Raymond Kruijen

Benedictum spreekt krachtige muziektaal

Veronica "The V" Freeman ademt metal

Raymond Kruijen ,

Ze bestaan nog, de onvervalste metalzangeressen met powerstrotten. Veronica Freeman mag zich, zonder twijfel, rekenen tot de top van die categorie. Natuurlijk wilde 3VOOR12/Limburg Benedictums kracht live ervaren.

Veronica "The V" Freeman ademt metal

Ze bestaan nog, de onvervalste metalzangeressen met powerstrotten. Veronica 'The V' Freeman mag zich, zonder twijfel, rekenen tot de top van die categorie. Als je als zangeres Black Sabbaths 'The Mob Rules' en 'Heaven And Hell' vocaal waardig weet te zingen, mag je je tot die top rekenen. Natuurlijk wilde 3VOOR12/Limburg Benedictums kracht live ervaren.

De opkomst deze zondagse namiddag is karig te noemen. Aan de band zal het niet liggen. Tenslotte kunnen hun drie albums makkelijk wedijveren met het betere eremetaal. Het voorprogramma luistert naar de naam X-Tinxion, de winnaar van de Metal Battle veroverde daarmee een plek op Wacken Open Air dit jaar. Het is wonderbaarlijk om zo'n diep stemgeluid uit het fragiele lichaam van zangeres Monica Janssen te horen komen.

Ruim een uur later is het dan de beurt aan Benedictum. De intro 'Dawn Of Seasons' is de voorbode voor het snelle en stevige nummer 'Shell Shock'. Op het nummer 'Benedictum' wordt menige nekspier op de proef gesteld. Het nummer 'Two Steps To The Sun' komt eveneens van het debuutalbum 'Uncreation'. Bij de twee volgende nummers wordt het recentste album 'Dominion' van stal gehaald. Echter, het debuutalbum blijft de hoofdleverancier van de stevige setlist. Nummers als 'Them', 'Ashes To Ashes' en 'Wicca' worden door het publiek dan ook met open armen ontvangen.

Door het ontbreken van een live toetsenist lijkt de totaalsound nog steviger. Met 'Beast In The Field' benadrukt de band hoe strak hun spel is. Dusdanig strak dat het de competitie kan aangaan met het corset van 'The V'. Echter, Veronica Freemans stem is wat echt imponeert. De power waarmee zij zingt behoort tot de categorie wooooow.

Dat de band klassieke hardrock hoog in het vaandel draagt, kan niemand ontkennen. Dit heeft de band op de eerste twee albums onderstreept met de covers van Black Sabbath, 'Heaven And Hell' en 'The Mob Rules'. Dat laatste nummer sluit een heel goed optreden af, dat meer publiek verdiend had.

Wanneer Benedictum deze kwaliteit continueert, is een doorbraak niet ver verwijderd meer. Het enige dat je de band kunt verwijten, is dat ze niet vaker op Europese podia staan. Maar hopelijk komt daar spoedig verandering in.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg