Orkaan Jessie raast over Voerendaals muziekcafé Orkaan Jessie raast over Voerendaals muziekcafé

Jessie Galante lanceert ‘Spitfire’ vanaf Limburgs podia

, Raymond Kruijen

Orkaan Jessie raast over Voerendaals muziekcafé

Jessie Galante lanceert ‘Spitfire’ vanaf Limburgs podia

Raymond Kruijen ,

De uit New York afkomstige Jessie Galante heeft in het verleden al vaker de Limburgse podia getrakteerd op een aantrekkelijke mengeling van Blues, Funk, Soul en Rock. Sinds de tachtiger jaren heeft ze in Buffalo de titel 'The First lady of rock' op haar naam staan. Haar laatste album ‘Spitfire’ is reden genoeg voor 3VOOR12/Limburg om de granieten stembanden van 'The first lady of rock' live te ervaren.

Jessie Galante lanceert ‘Spitfire’ vanaf Limburgs podia

Het is negen uur ’s avonds geweest wanneer Jessie Galante de ‘Pilot tour’ aftrapt voor een goed gevuld muziekcafé De Haas. Met het funky ‘I Crave It’ wordt de spits afgebeten. Wat meteen opvalt is dat ze over een stem beschikt die gehoord moet zijn. Ze verstaat de kunst om met veel gevoel en power te zingen waarbij ze de hoge uithalen niet schuwt. Zonder noemenswaardige tussenstops zingt ze het singelwaardige ‘Go On Rain On Me’ en een ruige versie van ‘High Road Easy’ (Sass Jordan). De Nederlandse band bestaande uit Patrick Overklift en Joop Wolters op gitaar, Marc Soeters op bass en Patrick v/d Heuvel op drums zetten een goede sound neer en doen recht aan Jessie’s nummers, ondanks dat ze pas vier keer samen gerepeteerd hebben.

Op het titelnummer ‘Spitfire’ blijkt dat menigeen niet stil kan blijven staan. Jessie’s mixture van stijlen laat mogelijk nog een standbeeld tot leven komen. In de set zijn ook enkele covers opgenomen, waaronder een heerlijke versie van ‘Get Off My Sunshine’ (Nikka Costa). Gas terug neemt ze pas bij de kippenvel ballade ‘No Fool No More’ (waar ook een clip voor werd opgenomen). Ook vanavond lopen enkele camera’s op volle toeren want tijdens de ‘Pilot tour’ worden opnames gemaakt voor een rock documentaire met als doel de levendigheid van de Europese muziek scene te belichten.

Meer kippenvel deelt ze uit tijdens een nummer van haar vorige album ‘Shine’. Het nummer ‘You’ve Been Good’ wordt ook nog eens aan ondergetekende geadresseerd. Met het vlotte ‘Get Away’ wordt het gaspedaal weer ingetrapt. Dat de bandleden hun “mannetje” staan is al snel duidelijk. Echter op ‘Babe I’m Gonna Leave You’ ( Led Zeppelin ) wordt er nog een schepje bovenop gedaan, wanneer gitarist Joop Wolters zich in de schijnwerpers speelt.

De band last even een korte pauze in om vervolgens nog voor twee nummers terug te komen. Voor die twee nummers worden nog eens vijf mensen het toch al niet te grote podium opgehaald om uit volle borst mee te zingen. ‘No No Nikki’ dateert uit de hair metal dagen. Een nummer van Jessie’s tachtiger jaren band Fire, dat ook nog op de dag van vandaag geweldig klinkt. Afgesloten wordt met een waardige cover van Queen’s ‘Somebody To Love’, waarop iedereen vanzelfsprekend meezingt.

Na het optreden neemt Jessie en de band nog ruimschoots de tijd voor het publiek. De spits is er af en gezien de reacties en interactie tussen band en publiek beloofd dat nog veel goeds voor de komende concerten in onder andere Brunssum en Landgraaf. Het publiek heeft vanavond een optreden gezien waar energie, passie en muzikaal vakmanschap hand in hand gaan.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg