Mostly Autumn kwam, zag(speelde) en overwon Mostly Autumn kwam, zag(speelde) en overwon

Een avond om niet te vergeten

, Hans van Eijsden

Mostly Autumn kwam, zag(speelde) en overwon

Een avond om niet te vergeten

Hans van Eijsden ,

ostly Autumn gaf 16 april een geweldig concert in 'De Auw Kerk' te Bunde en bewijst dat live-muziek in deze vorm iets is om je vingers bij af te likken. De zeventallige band was voor het eerst in Bunde, maar als het aan de band zelf ligt, komt men graag terug voor een hernieuwde kennismaking.

Een avond om niet te vergeten

Vrijdag 16 april gaf de Britse band Mostly Autumn een fantastisch concert in de Auw Kerk te Bunde.

Veel fans hadden de weg weten te vinden naar het “Paradiso van het Zuiden” en genoten met volle teugen van het optreden van Bryan Josh en zijn kompanen. Ruim twee en een half uur lang werd het enthousiaste publiek getrakteerd op een bloemlezing uit het repertoire van Mostly Autumn. De groep vierde afgelopen jaar haar 10e verjaardag en dit was reden voor een korte tour door Nederland. Begin april verliet Heather Findlay de groep om solo verder te gaan en meer tijd te besteden aan haar gezin en Oivia Sparnenn, die als backgroundzangeres reeds verbonden was aan de groep, werd naar voren geschoven als nieuwe frontlady. Olivia gaf een performance weg alsof ze nooit anders had gedaan en met name het nummer dat ze had geschreven voor haar overleden vader 'Questioning Eyes' was een van de vele hoogtepunten van de avond. Een minutenlange ovatie was haar beloning, hetgeen haar zeer ontroerde en ze moest een paar traantjes wegpinken. Dit nummer werd onlangs door de Classic Rock Society uitgeroepen tot
song van het jaar.


Het concert was een mix van oudere nummers en nieuw werk en de groep werd na hun optreden zo bejubeld dat ze niet konden vertrekken zonder het geven van twee toegiften. Hoogtepunten waren het al eerder genoemde Questioning Eyes, Evergreen, Rain Song, Heroes  Never Die, Last Climb en het nummer Slow Down afkomstig van Bryan’s solo album.

Het sublieme gitaarspel van Bryan Josh, de zang van Olivia Spannenn, de flair van Anne Marie Helder (het publiek ging uit zijn dak telkens als zij vanachter haar keyboards naar voren kwam om te soleren op dwarsfluit of gitaar) en de kwaliteiten van de
andere bandleden zorgde ervoor dat het  publiek zich een avond lang in de zevende hemel waande. Een avond om niet snel meer te vergeten dankzij onze vrienden van Mostly Autumn.

Na afloop gaven de leden van de band aan dat men verrast was door het zeer enthousiaste publiek, de geweldige locatie (zoiets wilden ze ook wel in Engeland hebben) en de perfecte organisatie van Roosterrockpromotion.

Als het aan de groep ligt komen ze bij een volgende tour graag terug in Bunde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg