Moss speelt Sittard naar hogere sferen Moss speelt Sittard naar hogere sferen

Voor de tweede keer dit jaar komt de Amsterdamse band naar Limburg

, Yelle Tieleman

Moss speelt Sittard naar hogere sferen

Voor de tweede keer dit jaar komt de Amsterdamse band naar Limburg

Yelle Tieleman ,

Afgelopen vrijdag speelde het Amsterdamse Moss in de Fenix in Sittard. De band is weer terug in Limburg, na in januari in Perron 55 in Venlo te hebben gestaan. 3VOOR12/Limburg ging weer een kijkje nemen en raakte opnieuw zwaar onder de indruk van deze band.

Voor de tweede keer dit jaar komt de Amsterdamse band naar Limburg

In het voorprogramma van Moss staat de gitarist van Mo’Jones. Skinnie heeft zijn broer Mo thuis gelaten en staat er vanavond alleen voor, al wordt hij wel door een gitarist ondersteund. De laatste is duidelijk nerveus, maar daardoor laat Ron van der Burgt, zoals in het echte leven heet, zich niet afleiden. Hij speelt veel werk van z’n laatste album. Skinnie (naar zijn magere postuur) baalt zichtbaar van het ontbreken van zijn begeleidingsband maar maakt er desondanks een redelijke show van. Een goede opwarmer voor de hoofdact van de avond: Moss.

Iets na de klok van tienen betreedt Marien Dorleijn het podium met zijn band en begint te spelen. De sfeer zit er vanaf het begin goed in, de melodieuze liedjes gaan er uitstekend in en Dorleijn verzoekt zijn publiek dichterbij te komen. Direct komt het publiek meters naar voren en heeft de band de toeschouwers bij de strot om haar anderhalf uur later pas weer los te laten. Gewaagd is het dan ook niet om de bekende hit ‘I Apologise/Dear Simon’ te spelen al als derde track te spelen. De Amsterdammers hebben meer te bieden dan een radiosucces. Bijna alle tracks van het zeer goed ontvangen album ‘Never Be Scared/Don’t Be A Hero’ passeren de revue en bieden ruimte voor zeer goed in elkaar stekende instrumentale solo’s. Steeds op het moment dat zij zich lijken te verliezen in een solo en het begint te lijken op een spontane jamsessie, bouwt zanger Dorleijn het af langzaam af om weer strak verder te spelen.

Naast tracks van het nieuwe album is er ook ruimte voor twee nummers van het eerste album ‘The Long Way Back’. Ook dit gaat de band bijzonder goed af. Zo goed zelfs dat na kort onderling overleg besloten wordt een nieuw geschreven nummer ten gehore te brengen. ‘Everything Died In Your Heart’ gaan we waarschijnlijk terugzien op nieuw werk van Moss. Na vijf kwartier spelen vinden de heren het genoeg maar keren natuurlijk na applaus van het publiek toch terug voor een laatste nummer. Moss’ toegift is vrijwel altijd een andere cover en ditmaal hebben de heren gekozen voor ‘Silent Shout’ van de Zweedse elektro/danceband The Knife. Het originele werk duurt bijna vijf minuten, maar het verbaast niemand dat Moss hier iets langer de tijd voor neemt. Frontman Dorleijn klimt op de basversterkers en neemt het hoogste punt van Fenix in op het moment dat het nummer in een climax komt. Sittard zweeft voor heel even en niet lang hierna neemt Moss echt afscheid van Sittard om het publiek in hoge sferen naar huis te sturen. Een zeer fijne avond dankzij een terecht bejubelde band.

Zondag 18 juli speelt Moss in Wessum tijdens WesSUMMERBREEZE en 26 augustus in Venlo tijdens de Zomerparkfeesten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg