Frankie Boxcutta eert Guru Frankie Boxcutta eert Guru

Mixtape voor radiozender FunX

, Maurice Kamps

Frankie Boxcutta eert Guru

Mixtape voor radiozender FunX

Maurice Kamps ,

Hij was zeker niet de eerste, noch de laatste, maar ook dj Frankie Boxcutta nam een mix op om het leven en werken van Gang Starr en Jazzmatazz-rapper Guru te herdenken.

Mixtape voor radiozender FunX

Dj Frankie Boxcutta heeft een muzikale ode uitgebracht aan de onlangs aan de gevolgen van kanker overleden rapper Guru (Gifted Unlimited Rhymes Universal).

De 'The Gifted Unlimited Mixtape' is een prachtig eerbetoon aan Guru, die de afgelopen twintig jaar fuore maakte met Gang Starr, dat hij vormde met dj Premier, en zijn project Jazzmatazz, waarvoor hij samenwerkte met muzikanten als Lonnie Liston Smith, Donald Byrd en Isaac Hayes.

In zesendertig minuten passeren maar liefst achtentwintig nummers van de rapper, waaronder 'No Shame in My Game' (op speciaal verzoek van Kohfie Konnect collega Tenshun) en een aantal exclusieve live opnames van Guru’s optreden tijdens Mic Check in 013 uit 2004, die nog maar eens onderstrepen dat de rapper ook live in the 'Hall Of Fame' thuis hoorde.

'The Gifted Unlimited Mixtape: A Salute By Dj Frankie Boxcutta' is nu, samen met een door Brian Elstak geschilderde hoes, gratis te downloaden op de website van Lijn5 van radiozender FunX, waarvoor de Venraynaar eerder de 'Where Are They Now' mix opnam.
 
Dj Frankie Boxcutta's scratches zijn ook terug te vinden op onder andere het album 'Hetiszover' van Kohfie Kohnect, op Funckarma's  'Refurbished Two' en 'Geen Weg Terug' van Engel.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg