“Welcome to the Rock ‘n Roll show”
 “Welcome to the Rock ‘n Roll show”


The Resistance Plot geeft show in Panama Amsterdam

, Bart Notermans

“Welcome to the Rock ‘n Roll show”


The Resistance Plot geeft show in Panama Amsterdam

Bart Notermans ,

Afgelopen donderdag gaf de Limburgse band The Resistance Plot een optreden in Panama Amsterdam. Ondersteund door de Amsterdamse bands Airbag en Navarone beloofde het een avond vol rock ’n roll te worden!


The Resistance Plot geeft show in Panama Amsterdam

De grote zaal van Club Panama vullen. Dat klinkt als een onmogelijke opgave. The Resistance Plot en hun supportacts hebben echter flink gewerkt om de club vol te krijgen. Met resultaat! Via hun socialmediakanalen hebben ze een groot publiek naar de zaal weten te trekken.

Airbag trapt de avond af. De band rond zanger Panos Tamtakos is al een aantal jaren te zien op de Nederlandse podia en festivals. Zo wonnen ze onder meer de Dommelsch LiveXS tour 2008/2009 wat hen optredens op festivals als Parkpop en Dauwpop opleverde.

Dat deze formatie al een aantal jaren samen speelt is duidelijk merkbaar. Ze hebben door de jaren heen een strakke, eigen sound gecreëerd die live goed uit de verf komt. Dat bassiste Veronica vanavond voor de laatste maal met de band op het podium stond mag de pret niet drukken: Airbag is here to stay!

Navarone is tevens een groep met veel ervaring. Dit vijftal laat de in vergetelheid geraakte rock mentaliteit herleven met een fanatieke live reputatie. Met een sound á la Led Zeppelin en Stone Temple Pilots laten ze zien dat classic rock bepaald geen vergane glorie is!

Als het publiek goed is opgewarmd is het tijd voor de laatste en initiatiefnemer van vanavond: The Resistance Plot. Dat deze band uit Weert nieuw in de Nederlandse muziekscene is, valt niet te merken aan hun podiumpresentatie. Door een lading aan ervaring met eerdere groepen, waaronder SoulLab, geven deze heren een goede en stevige show weg in Amsterdam.

De band heeft zich in drie maanden behoorlijk gemanifesteerd, vooral via Twitter en Hyves, en dat is duidelijk zichtbaar. Tijdens het laatste nummer van de set, 'Lost Out Runnin', wordt er zelfs fanatiek meegezongen en lijkt The Resistance Plot het publiek voor zich te hebben gewonnen.


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg