Sungrazer @ Pinkpop persconferentie, Paradiso en in DWDD Sungrazer @ Pinkpop persconferentie, Paradiso en in DWDD

3VOOR12/Limburg liep een dag mee

, Jerome Crutsen

Sungrazer @ Pinkpop persconferentie, Paradiso en in DWDD

3VOOR12/Limburg liep een dag mee

Jerome Crutsen ,

Na een verrassende uitslag tijdens de finale van Nu Of Nooit, rolde de band Sungrazer uit de bus als terechte winnaar. De jury was het er zo goed als unaniem over eens dat deze band genoeg potentie heeft om het Pinkpopfestival te mogen openen.

3VOOR12/Limburg liep een dag mee

In de prijzenpot van Nu Of Nooit zit onder andere een optreden in Paradiso tijdens de Pinkpopconferentie die plaatsvond op woensdag 24 februari. En als klap op de vuurpijl wordt Sungrazer ook nog gebeld voor een optreden bij De Wereld Draait Door diezelfde dag. Ik mag mee als roadie, mental coach en recensent. Zodoende vertrekken we dinsdagavond richting Amsterdam alwaar we overnachten bij Nina van Treble, die inmiddels uit elkaar zijn.

In de bus komen natuurlijk de typische mannenpraatjes naar boven en heerst een gezellig sfeertje. 3FM wordt even gebeld in de hoop op de radio te komen bij Eric Corton, maar helaas. Ik krijg alvast de één minuut snippet van de song 'Common Believer' te horen, die later die dag bij De Wereld Draait Door ten uitvoering gebracht zal worden.

Rond een uur ‘s nachts komen we aan op het adres van Nina en vriend, alwaar een klein feestje aan de gang is. Na een paar biertjes genuttigd te hebben, duiken we ons nest in rond een uur of drie, wat hoog nodig is want dag erna gaat de wekker om half negen, aangezien we rond half elf in Paradiso worden verwacht.

Maar die wekker was niet nodig; rond kwart voor acht worden we bijna letterlijk wakker getrild door de verbouwing bij de bovenburen. Geklop, geboor, gehamer en wat al niet meer. Terwijl Sander, bassist van Sungrazer en  zanger/gitarist Rutger de bus ophalen, neemt de rest een douche. Een half uur later belt Rutger me op om de deur open te maken.

Dan bereikt ons een vervelend nieuwtje: de bus blijkt weggesleept te zijn! Dat is natuurlijk onze eigen schuld want wie zet zijn auto nu in een lege straat middenin Amsterdam, terwijl die stad kampt met een ontiegelijk parkeerprobleem? Maar, je wilt als je  's nachts aan komt maar twee dingen: een biertje en slapen.

Rutger en ik op zoek naar de wegsleepdienst die een flink stuk weg ligt van waar wij ons bevinden. Na een flink stuk gelopen te hebben en de nodige vieze woorden uitgespuugd, bellen we een taxi. Eindelijk aangekomen bij de wegsleepdienst, wordt het nodige papierwerk verricht en de boete betaald.

Snel rijden we terug naar ons verblijfadres alwaar de rest ondertussen al de backline naar buiten heeft gesleept. Inladen en op naar Paradiso, waar we maar tien minuten te laat aankomen. Daar blijkt men achter op schema te liggen, dus we moeten een uur wachten en maken de soundchecks van DeWolff en Destine mee.

Rond een uur of twaalf is het eindelijk de beurt aan Sungrazer om te soundchecken, maar dit wordt een linecheck aangezien al geschreeuwd wordt dat de zaal opengaat. Het programma begint en Giel Beelen komt op. Er wordt een interview afgenomen met de grote Pinkpopbaas Jan Smeets en een deel van het concert van Bruce Springsteen wordt vertoond op het grote scherm.

Dan mag Sungrazer het podium van de poptempel van Nederland betreden. De nummers 'Wild Goose' en 'Common Believer' worden feilloos gespeeld. Het publiek weet nog niet helemaal hoe ze moeten reageren maar aan het einde komt men toch los en volgt er een luid applaus. 

Nadat de band de nodige interviews met onder andere NOS, NU.nl en L1 heeft afgenomen, we Destine en DeWolff hebben aanschouwd en uiteraard het Pinkpopprogramma hebben vernomen, is het tijd om op te ruimen en in te laden. Er staat nog een show op het programma vandaag en wel de tv-show De Wereld Draait Door.

Daar worden we warm onthaald en krijgen we de gastenruimte toegewezen. De bus wordt weer uitgeladen en de backline opgebouwd op het kleine podium waar ook bands als Moke, The Mad Trist, Rigby, A Brand en Bettie Serveert eerder stonden.

Na soundcheck en repetitie is het tijd voor een uurtje ontspanning; de mail wordt gecheckt, recensies worden doorgenomen, foto’s geschoten en bankhangen. Dan is het tijd voor het avondeten dat voortreffelijk is. We komen niks tekort door de zeer charmante gastvrouw die ons voorziet van al het nodige. Tijdens het uitbuiken komt Mathijs van Nieuwkerk ons hoogstpersoonlijk de hand schudden en wenst ons een hartelijk welkom.

Rond kwart over zeven begint dan in de studio de uitzending en mag Sungrazer het nummer 'Common Believer' helemaal spelen dat later ook op de site zal staan als extra opname. Om half acht gaat men live de lucht in met tafelgasten als Prem en Xander de Buisonje. Halverwege de show is dan eindelijk Sungrazer aan de beurt. Mathijs neemt een interviewtje af met Sander die erg enthousiast vertelt dat hij niet weet op welk podium dat ze staan en hoe laat. dan is het tijd voor livemuziek; 'Common Believer' wordt in een hele korte maar strakke versie gespeeld van precies een minuut en zes seconden.

Na de show wordt er nog bijgepraat onder het genot van een drankje en is het tijd voor een ouderwets broodje kebab dat er smakelijk ingaat. De bus wordt ingeladen en rond de klok van elf uur rijden we terug richting het zuiden.

Sungrazer, nogmaals proficiat en op naar Pinkpop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg