Rigby neemt vooroordelen met korreltje zout Rigby neemt vooroordelen met korreltje zout

Met Lambshade en Nuff Said als voorprogramma

, Sander Stijnen

Rigby neemt vooroordelen met korreltje zout

Met Lambshade en Nuff Said als voorprogramma

Sander Stijnen ,

Op vrijdag 5 maart speelde Rigby met supportacts Lambshade en Nuff Said in poppodium Fenix Sittard. 3VOOR12/Limburg was erbij!

Met Lambshade en Nuff Said als voorprogramma

De deuren van Fenix zijn om 20:00 uur al geopend maar dat betekent niet dat alles al gereed is voor de avond. Nuff Said is nog volop aan het soundchecken, terwijl de spullen van Lambshade nog voor het podium rondzwerven. Een rommelig begin…Wanneer Lambshade rond de klok van negen het podium betreed is dit echter al weer vergeten. Deze jonge band uit Stein, die recentelijk veel in het nieuws was vanwege hun halve finale plek bij de bandcompetitie Emergenza, speelt een strak set en doet hun halve finale plek eer aan. Dit is een band!Dat de bandleden goed op elkaar ingespeeld zijn is duidelijk zichtbaar. Met tweestemmige gitaarriffs, meerstemmige vocalen, goed doordachte songs en een verzorgde podiumperformance laat Lambshade zien dat ze stappen maken. Deel van dit groeiproces zijn ook de opnamen voor hun nieuwe album wat binnenkort opgenomen gaat worden met Ferry 'Punto' Duijsens, gitarst en componist van Viberider. De eerste twee nieuwe songs, 'Wishing Too Late' en 'We Are In This Together', beloven in elk geval veel goeds en we kunnen dan ook niet wachten tot het schijfje te koop is!Na een korte change over is het de beurt aan Nuff Said. Dit powertrio uit Amsterdam laat horen dat muziek niet per definitie moeilijk hoeft te zijn. Sterke composities, mooie backing vocals en een lading energie knallen van het podium af. Misschien is de muziek zelfs iets te toegankelijk. De eerste drie songs worden fijn mee geneuried door de zaal maar daarna lijkt de aandacht van het publiek te verslappen.

De performance op het podium ziet er wel goed uit. De band is zelfverzekerd en zet een sterk staaltje rock ’n roll neer op het podium. Bassist Michiel gaat volledig op in zijn show en beweegt hierbij alsof hij in Sepultura speelt. Ziet er leuk uit maar na een keer of tien begint het toch wel irritant te worden. Al met al was het een goede show van een ervaren band en met de release van hun nieuwe album 'Supernatural' lijkt de band zichzelf op de kaart te hebben gezet.Je haat ze of je houdt van ze: Rigby! Over deze band is al veel gezegd en geschreven de afgelopen jaren. Ze zouden "de saaiste band van Nederland" zijn, overrated en misschien enkele journalisten noemde Rigby zelfs een 'k*tband’.

Vandaag is hier echter niks van te merken. Rigby laat zien met een nieuwe bezetting volledig terug te zijn en geen boodschap te hebben aan de eerder genoemde vooroordelen. 

Het publiek lijkt zich hier trouwens ook weinig van aan te trekken. Zij dansen en zingen de songs van Rigby enthousiast mee en hebben het zichtbaar naar hun zin. De radiohitjes 'Parade', 'Everything Must Go' en het 3FM-Serious Request anthem 'One Song' worden uit volle borst mee gezongen. Ook voor Rigby geldt wat over Nuff Said gezegd is; de muziek is zó toegankelijk dat het woord saai al snel op de loer ligt. Alle vooroordelen ten spijt; Rigby is géén k*tband.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg