C-Mon & Kypski reageert muzikaal op doek kunstenaar William Otermans C-Mon & Kypski reageert muzikaal op doek kunstenaar William Otermans

In between from to and further – a challenge call

, Redactie

C-Mon & Kypski reageert muzikaal op doek kunstenaar William Otermans

In between from to and further – a challenge call

Redactie ,

Kunstenaar William Otermans 'challeng’t' C-Mon & Kypski om op basis van zijn schilderij met als aanleiding een optreden van dezelfde band, een muziekstuk te maken. Zaterdag 20 februari wordt deze uitdaging aangegaan in poppodium NIEUWE NOR.

In between from to and further – a challenge call

De avontuurlijke, landelijk bekende act C-mon & Kypski, laat zich zaterdag tussen 16.00 en 18.00 in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen inspireren tijdens een jamsessie waaraan ook een aantal Limburgse muzikanten deelneemt. De sessie is gratis te bezoeken voor iedereen die een kaartje heeft voor de club show van C-Mon & Kypski ’s avonds in poppodium NIEUWE NOR!

 

Tijdens Pinkpop 2007 is William Otermans begonnen met het vastleggen van de energie van optredende bands op doek. Daarna volgden meer. Zo maakte hij op 28 maart 2009 ook een schilderij naar aanleiding van een optreden van C-Mon & Kypski (met gast optreden van trompettist Kyteman) in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Het doek kreeg de titel “In between from to and further”.
De energie van C-Mon & Kypski bepaalde het thema van het doek. Dit verhaalt vooral over het vertrouwen om te “bewegen” en open te staan voor het nog onbekende, ook een thema voor de regio Parkstad. “Quotes” openen en ondersteunen het verhaal achter het schilderij. In bijlage een afbeelding van het schilderij met deze quotes.

Een ontmoeting tussen de band, William Otermans en het doek, leidde tot enthousiasme aan beide zijden en deze ‘challenge call’. Eerst vertelt William het verhaal achter zijn werk, waarna de jam sessie volgt. Naast de bandleden van C-Mon & Kypski doen de volgende muzikanten mee: Raymond Herveille (drum), Marc Huynen (trompet), Ger Fiegen (digeridoo), Marco de Bie (didgeridoo), Angelo Bombrini (lap guitar, mandoline), Gino Bombrini (percussie).

Naast een aantal genodigden, is iedereen die al een kaartje heeft voor de show van C-mon & Kypski ’s avonds ook tijdens de jamsessie hartelijk welkom voor deze bijzondere jamsessie! ’s Avonds treedt C-Mon & Kypski, naar aanleiding van het nieuwe album ‘We Are Square’ vanaf 21.00 uur op in het Heerlense poppodium. Voor meer informatie en kaarten voor dit optreden, zie de website van poppodium NIEUWE NOR.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg