Within Temptation betovert opnieuw het Heerlense theater Within Temptation betovert opnieuw het Heerlense theater

Show en setlist niet vernieuwend maar wel verleidelijk voor de "Within Temptation ziel”

, Raymond Kruijen

Within Temptation betovert opnieuw het Heerlense theater

Show en setlist niet vernieuwend maar wel verleidelijk voor de "Within Temptation ziel”

Raymond Kruijen ,

In 2008 zoekt de band de uitdaging van het theateroptreden op. Dit resulteert in menig uitverkocht theater in Nederland. Ook wordt dit experiment digitaal vastgelegd en ‘An Acoustic Night At The Theatre’ is een feit. Alvorens het nieuwe studioalbum op de muziekmarkt los te laten gaat de band op herhaling in de theaters.

Show en setlist niet vernieuwend maar wel verleidelijk voor de "Within Temptation ziel”

Een uitverkocht Heerlens theater hoort de band openen met  ‘Towards The End’. Tijdens ‘Somewhere’ gaat frontvrouw Sharon het duet aan met Anneke Van Giersbergen, hetzij met haar hologramprojectie. Dit levert een streling voor oor en oog op. De eerste set wordt gedomineerd door nummers van hun “theateralbum” zoals ‘Stand My Ground’ en ‘Frozen’. Echter voordat de band een pauze inlast worden de barokstoelen van het podium verwijderd.
Het teken dat de band het volume gaat opschroeven. Het publiek recht zijn rug en strekt zijn benen en ontvangt ‘Heart Of Everything’  met open armen.

Na de pauze houdt de band de volumeknop naar rechts en rockt er op los met  ‘Jillian’ en ‘Angels’. Met ‘Forgiven’ komen de stoelen weer terug en is het weer tijd voor het meer ingetogen werk. De singel ‘Utopia’ wordt luidkeels ontvangen door het, ondertussen warmgelopen publiek. Vanaf dan krijgt het publiek weinig rust meer want direct daarop volgt ‘What Have You Done’.

De band bouwt de climax verder op met ‘Hand Of Sorrow’ en ‘Mother Earth’. De ultieme climax die komt er wanneer de band terugkomt voor de klassiekers ‘Our Solemn Hour’ en ‘Ice Queen’. Het publiek is inmiddels dusdanig warmgelopen dat het optreden nog even voort zou mogen duren maar helaas, na ‘Ice Queen’ is het dan toch echt afgelopen. De band neemt de enthousiaste reacties van het publiek in ontvangst en bedankt op een even enthousiaste wijze Heerlen.

Within Temptation bewijst vanavond dat herhaling niet saai hoeft te zijn, integendeel ze onderstreept met een mooie mix van akoestisch en “full force” nummers tot de absolute top te behoren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg