Soulfully Yours wijdt volledig verbouwd Ernesto's in Soulfully Yours wijdt volledig verbouwd Ernesto's in

Met betraande ogen en loopneus losgaan in een overdekte bloemenweide

, Ernest Poelma

Soulfully Yours wijdt volledig verbouwd Ernesto's in

Met betraande ogen en loopneus losgaan in een overdekte bloemenweide

Ernest Poelma ,

April 2010, de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull houdt het vliegverkeer boven West-Europa in een ijzeren greep. Moeder Aarde roert zich en geen mens wordt gespaard. De askegel gooit zelfs roet in het eten van Ernesto's Cantina Mexicana, waar de Soulfully Yours crew het optreden van Matthew Bandy in rook op ziet gaan. Kan de inderhaast opgetrommelde vervanger Massimo DaCosta de furie van de vulkaan beteugelen?

Met betraande ogen en loopneus losgaan in een overdekte bloemenweide

Sinds het jaar 2000 is Soulfully Yours een begrip in Zuid-Limburg. De organisatie heeft in haar tienjarig bestaan een schare trouwe fans opgebouwd met goedbezochte feesten in met name het Sittardse poppodium Fenix en de Maastrichtse club Ipanema. Na een uitstapje naar Miami afgelopen maart, heeft nu ook het geheel verbouwde, en daarmee twee keer zo grote, Ernesto's Cantina een felbegeerde plek op de speellijst veroverd.

Bij binnenkomst lijkt Ernesto's wat aan de grote kant voor het aantal bezoekers dat niets van het feestje wil missen. Alle protesten van actiegroep Vroeg Op Stap ten spijt begint voor de gemiddelde Houseliefhebber de avond pas tegen middernacht en ook het Soulfully Yours publiek vormt geen uitzondering op deze regel. Dit is wel een uitgelezen kans om eens rustig de met zorg gedecoreerde "cantina" in je op te nemen. Zoals altijd heeft Soulfully Yours kosten, noch moeite gespaard om de locatie de juiste sfeer te laten ademen: rozen lijken massaal uit het plafond te groeien, er staan verse lenteboeketjes door de zaak verspreid, bloembakken hangen aan de muur en iedere bezoeker die de moeite heeft genomen om een zonnebril mee te nemen, wordt getrakteerd op een potje bellenblaas. Kortom: Soulfully Yours neemt de lente mee naar binnen, helaas is het deurbeleid niet streng genoeg om berkenpollen en andere hooikoorts veroorzakers buiten te houden.

Qua muziek wordt Soulfully Yours nog wel eens verguisd, omdat het te soft zou zijn en, eerlijk is eerlijk, als diehard hardcore fan heb je weinig te zoeken op een zgn. jackin' Chicago house feestje als Soulfully Yours, maar een enkele verdwaalde gabber lijkt zich toch prima te amuseren. Dit komt mede doordat de SY-residents Kingsize en Rene Reche vrij stevige platen op de tafels leggen, om het gestaag binnenstromend publiek klaar te stomen voor waarnemend headliner Massimo DaCosta.

Dat Ernesto's nog een beetje moet wennen aan een goedlopend concept als Soulfully Yours binnen haar muren, blijkt als de boxen achter in de zaal het housegeweld niet helemaal naar behoren overbrengen. Maar met het gros van de bezoekers in extase vooraan tegen het podium, zal alleen de organisatie het als storend hebben ervaren. De keuze van de uitbater om van Grolsch naar Bavaria over te stappen wordt door veel klanten echter minder enthousiast onthaald, maar met een aanzienlijk aanbod aan (Mexicaanse) alternatieven, is daar ook wel overheen te komen.

Tegen de tijd dat Massimo DaCosta ten tonele verschijnt zit de sfeer er onder de bezoekers prima in. De lucht is gevuld met zeepbellen en er is haast geen feestganger te bekennen die niet ergens een stukje decoratie in zijn of haar feestkleding verwerkt heeft zitten. De vriendelijke zuiderbuur neemt moeiteloos het stokje van Kingsize en Rene Reche over en gaat verder op de ingeslagen weg met stevige, doch groovy houseplaten. De platenkeuze kent dan wel geen spannende of onverwachte wendingen, maar de kleine Belg weet het publiek perfect te bespelen met een dynamische set vol lekkere platen en het café staat terecht vol met lachende en dansende mensen.

Zoals altijd veel te vroeg, maar met een welgemeend applaus komt er een einde aan een mooie avond, waarop Massimo DaCosta alle vulkaanperikelen voor even naar de achtergrond heeft weten te verdringen.

Soulfully Yours - Eyjafjallajökull: 1-0

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg