Limburgse poppodia kiezen voor gezamenlijk ticketsysteem Limburgse poppodia kiezen voor gezamenlijk ticketsysteem

"Ticketmaster is heel duur en voor ons niet interessant"

, Ingmar Griffioen

Limburgse poppodia kiezen voor gezamenlijk ticketsysteem

"Ticketmaster is heel duur en voor ons niet interessant"

Ingmar Griffioen ,

De zes belangrijkste poppodia in Limburg hebben een principeakkoord gesloten voor één gezamenlijk online ticketsysteem. Het is de bedoeling om vanaf september alle tickets voor Perron 55 (Venlo), Azijnfabriek (Roermond), Fenix (Sittard), de Bosuil (Weert), de Muziekgieterij (Maastricht) en de Nieuwe Nor in Heerlen te verkopen via ActiveTickets.

"Ticketmaster is heel duur en voor ons niet interessant"

De zes belangrijkste poppodia in Limburg hebben een principeakkoord gesloten voor één gezamenlijk ticketsysteem. Het is de bedoeling om vanaf september alle tickets voor Perron 55 (Venlo), Azijnfabriek (Roermond), Fenix (Sittard), de Bosuil (Weert), de Muziekgieterij (Maastricht) en de Nieuwe Nor in Heerlen te verkopen via ActiveTickets, dat mede door Doornroosje ontwikkeld is en ook gebruikt wordt door onder meer Mezz, Paard van Troje en Tivoli.

"We gaan dit vooral doen omdat het meer marketingmogelijkheden biedt", vertelt Nieuwe Nor-directeur Joery Wilbers. "We gaan meer gebruik maken van elkaars mogelijkheden. Via ActiveTickets bouw je een gezamenlijk klantenbestand op, waarmee je weet waar in Limburg iemand concerten bezocht heeft." Bij aankoop word je gevraagd of je akkoord bent dat je gegegevens worden opgeslagen. De kosten speelden ook mee voor de podia. "Ticketmaster is een gerenommeerd, maar ook een heel duur systeem. Het geeft wel landelijke dekking, maar dat is voor ons niet zo interesssant. Het gaat om een concertaanbod dat vooral provinciaal, regionaal of zelfs lokaal interessant is."

De partijen hebben elkaar gevonden in een gezamenlijk platform, geïnitieerd door de Stichting Popmuziek Limburg (SPL). "Daar merkten we dat we allemaal afzonderlijk aan een ticketsysteem werkten, dus waarom het dan niet samen doen? Voor ons als podia werkt dit prima en voor de bezoekers is het ook prettig dat ze veilig tickets kunnen kopen en een breder aanbod hebben. Dat je als je in Perron55 geïnteresseerd bent, ook tickets voor de Nieuwe Nor of dat festival in Geleen kan kopen."

Wilbers meent dat de provinciale samenwerking in Nederland uniek is. "En we houden de optie open dat andere partijen nog aansluiten. Dat geldt ook voor festivals. Zo kun je bijvoorbeeld aan Bospop in Weert denken." De servicekosten blijven volgens Wilbers gelijk. "We werken nu met Paylogic, waarbij je als gebruiker alleen voor de systeemkosten betaalt. Dat blijft zo. Dat is een schappelijke prijs van ongeveer een euro per ticket. Het gaat in ieder geval niet om zulke kosten als waar Ticketmaster om bekend staat."

Het gezamenlijke ticketsysteem is nog niet 100% zeker. De podia moeten het voorstel nog aan hun besturen voorleggen. "Ik denk dat dat een formaliteit is. Dat we van start gaan staat voor mij wel vast. Er ligt nu een voorstel waar iedereen zich in kan vinden. We hebben afgesproken in het nieuwe seizoen met zijn allen te starten, dus in september 2010. Eerst gaan we nog een pilot doen, hoogstwaarschijnlijk bij de Muziekgieterij en Fenix."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg