Elle Bandita: hard, rauw en ongeschoren Elle Bandita: hard, rauw en ongeschoren

Een combinatie van rock en dance niet om bij stil te staan

, Sanne van Poortvliet

Elle Bandita: hard, rauw en ongeschoren

Een combinatie van rock en dance niet om bij stil te staan

Sanne van Poortvliet ,

Elle Bandita, de Rotterdams rockchick, laat haar rauwe stem klinken in de Muziekgieterij te Maastricht. Als er dan hier en daar een behaard lichaamsdeel te vinden is bij haar, bewijst alleen maar dat ze haar mannetje staat.

Een combinatie van rock en dance niet om bij stil te staan

Dat Elle Bandita stevig in haar schoenen staat, mag duidelijk blijken uit haar optreden in de Muziekgieterij te Maastricht afgelopen vrijdag. De Rotterdamse rockchick en band knallen namelijk het dak eraf.

Bandita’s band neemt je mee naar waar het allemaal begon: de ware roots of rock. Met snoeiharde gitaren, dikke drums en een vette bas lijken we terug gekomen te zijn in de jaren tachtig waar bands als Iron Maiden grote helden zijn. Bandita’s muziek wordt duidelijk beïnvloed door de grote rocklegendes. Nirvana’s Kurt Cobain blijkt Elle’s grote voorbeeld te zijn als ze een nummer aan hem opdraagt. Naast de gitaren wordt er ook gebruikt van electronica. Bandita creëert hiermee een geweldige combinatie van rock en dance waarbij niemand stil kan blijven staan.

Elle, in kapot gescheurde broek, topje en met een satanistisch kruis om haar nek, is dan ook alles wat je in een rockchick zoekt: rauw van stem, ruwe bolster blanke pit. Haar mintgroene gitaar maakt het plaatje af. Elle met haar sterretjes en regenboog tattoo’s is absoluut geen ‘girly girl’. Ze staat dan ook op het podium, met ongeschoren oksels, absoluut haar mannetje. Ze rockt en headbangt er op los, het publiek volgt haar voorbeeld. De band gaat ook helemaal op in de muziek en bewijst maar al te goed waarom zij onlangs nog bij De Wereld Draait Door te gast waren.

Het is duidelijk: scheren doet ze misschien niet, maar rocken doet Elle Bandita zeker.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg