De eeuwige vrijdag van Uriah Heep

Veertig jaar aan classic rock in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen

Erik Schepers ,

Afgelopen maandag gaf Uriah Heep met hun Europese tour een concert in Heerlen. Met als voorprogramma het Duitse Rock Ignition.

Veertig jaar aan classic rock in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen

Rock Ignition opent de avond met verve. Het publiek reageert initieel afwachtend maar na het applaus na het 1e nummer is duidelijk dat de muziek in goede aarde valt. Rock Ignition speelt een keurige set, zangeres Heather Shockley meldt terloops dat er video opnames worden gemaakt, en afgezien van een ietwat rommelige uitvoering van hun ballad 'Too Tough To Take' valt er niets aan op te merken.

Na de korte onderbreking waar door sommigen voorzichtig wordt gedanst op de klanken van Rage Against The Machine is het tijd voor Uriah Heep. De zaal is inmiddels is volgelopen en ze worden luidkeels verwelkomt. De band krijgt het publiek probleemloos op gang en zanger Bernie Shaw heeft binnen de kortste keren de handen van het publiek op elkaar. Oud en nieuw werk volgt elkaar op en hun grootste hits 'Easy Livin'' ontbreekt daar tussen natuurlijk ook niet.

Dat de heren er zelf ook zin in hebben blijkt wel uit de opmerking van Bernie dat het voor hem eigenlijk vrijdag is. En de volgende dag in Zoetermeer? Dan is het ook vrijdag.