Boogie from Hell dendert door het muziekcentrum Boogie from Hell dendert door het muziekcentrum

Amerikaanse bluesgitarist Michael Katon in Muziekcentrum de Bosuil

, Sander Stijnen

Boogie from Hell dendert door het muziekcentrum

Amerikaanse bluesgitarist Michael Katon in Muziekcentrum de Bosuil

Sander Stijnen ,

Michael Katon is een ‘roadhousebluesrocker’ uit het Amerikaanse Michigan. Zijn sound wordt gekenmerkt met de termen ruw, stevig, pittig en vooral… luid. En luid was het vanavond!

Amerikaanse bluesgitarist Michael Katon in Muziekcentrum de Bosuil

Voorafgaand aan het optreden van bluesrocker Michael Katon is de Bosuil te Weert al aardig gevuld. Dit misschien ook wel door de openingsact van vanavond: Freestroke. Deze akoestische rockband uit Weert won enkele weken geleden het Weerterland Amateur Festival en heeft zich daardoor verzekerd van een plek op Bospop 2010. Het is al snel te horen waarom: de band heeft leuke liedjes die voor een breed publiek toegankelijk zijn. Een minpunt aan het optreden van vanavond is echter wel de strakheid van de set: ritmisch zit de band er een aantal keren naast waardoor ze het zichzelf hier en daar moeilijk maken. Verder was het een prima optreden wat door de aanwezigen zichtbaar gewaardeerd werd.

Na een hoop technische problemen met de versterker van de bassist is het de beurt aan Michael Katon. In een driemansformatie, waarin hij ondersteund wordt door een drummer en bassist, zal hij zijn beruchte boogie door de Bosuil te laten galmen. Vooraf was bekend dat Michael van hard gitaargeluid houdt, maar dat dit zo heftig zou zijn hadden we niet verwacht. Al bij het eerste nummer wordt er flink aan de volumeknop van zijn versterker gedraaid. Lekker is het wel! Vanaf het eerste nummer tot aan het laatste nummer van zijn optreden weet hij de aandacht van de bezoekers bij zich te houden. Of het nou snelle rock ’n roll of blues is, deze man kan het allemaal!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg