Miss Montreal: Amerikaans goed! Miss Montreal: Amerikaans goed!

Eerste show van de clubtour in de Weertse Bosuil

, Sander Stijnen

Miss Montreal: Amerikaans goed!

Eerste show van de clubtour in de Weertse Bosuil

Sander Stijnen ,

Waar een reclamespotje voor een kaasmerk al niet goed voor is. De carrière van Sanne Hans, ook wel Miss Montreal genoemd, heeft er een enorme boost door gekregen. Begonnen als kaasmeisje in een reclamecampagne van Slankie, en nu haar eigen clubtour als 3FM-Serious Talent.

Eerste show van de clubtour in de Weertse Bosuil

Het eerste wat opvalt wanneer je muziekcentrum De Bosuil in loopt is dat het behoorlijk druk is. De afgelopen maanden is hard gewerkt om een sterke programmering op te zetten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen!

Zoals gezegd wordt Miss Montreal tijdens deze tour gesteund door 3FM. Dit zorgt er onder andere voor dat de band Symon vanavond aanwezig was om de supportact op zich te nemen. Symon is de band rondom de singer-songwriter Simon Binkenborn wat zich kenmerkt door akoestische rocksongs met een licht electronisch randje.

Waar de band normaal met zes personen op het podium staat zijn dit er vandaag slechts drie. Dit doet echter niet af aan de kwaliteit van de preformance: de songs van Symon maken een goede indruk op het publiek in de Bosuil en worden met luid applaus ontvangen. Een prima supportact!

Dan is het tijd voor de hoofdact van vanavond: Miss Montreal. De vijfentwintigjarige maakt naar eigen zeggen een gespannen indruk, want vanavond het is het eerste optreden van deze tour. Dat ze gespannen is, is nergens voor nodig: ze was al supportact van Coldplay, werd bekend dankzij de frisse single 'Just A Flirt' (én de Slankie reclame) en was al meerdere keren te zien in De Wereld Draait Door. Een aardig lijstje dus!

Dat vanavond de eerste show van haar clubtour is valt niet eens te merken. De band speelt strak en Sanne maakt veel contact met haar publiek, wat ze overigens op een geweldige manier doet: zo vertelt ze onder meer over de vele keren dat ze is vreemdgegaan en dat de een aantal songs op haar album hier over gaan. Dit geeft toch een heel ander gevoel wanneer je de jongere bezoekers deze songs ziet meezingen…

Haar nieuwe single ‘Addicted To Crying’, die eerder op de dag was opgenomen in de 3FM-playlist, brengt ze op speciale manier. Met haar gitaar gaat ze op een barkruk midden in de zaal zitten om zo dichter bij haar publiek te staan. Het nummer heeft voor Sanne een extra lading, omdat het geschreven is voor een vriend die ze een poosje geleden verloren heeft, wat het tot een erg breekbaar optreden maakt.

Afgesloten wordt met de grote hits ‘This Is My Life’ en ‘Just A Flirt’, die beiden door velen in het publiek worden meegezongen. Een goede eerste clubshow van Miss Montreal, wat nog wat gaat beloven voor de andere optredens die ze nog in Limburg en in de rest van het land gaat doen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg