Heerlijk avondje electro in de Azijnfabriek Heerlijk avondje electro in de Azijnfabriek

The Kroons en Señor Torpedo spelen voor een vrijwel lege Azijnfabriek

, Joost Bazelmans

Heerlijk avondje electro in de Azijnfabriek

The Kroons en Señor Torpedo spelen voor een vrijwel lege Azijnfabriek

Joost Bazelmans ,

De Azijnfabriek en Electro. Je zou toch zeggen dat dat een combinatie is die goed samengaat. Maar blijkbaar zijn The Kroons en Señor Torpedo , twee electro bands die goed bij elkaar passen op een avond, niet interessant voor de vaste klanten van de Azijnfabriek en voor de rest van muziekliefhebbend Roermond. Jammer, want wie van electro houdt, heeft zaterdag 3 oktober een fantastisch optreden van beide bands gemist.

The Kroons en Señor Torpedo spelen voor een vrijwel lege Azijnfabriek

Zaterdagavond 3 oktober stond Señor Torpedo op het programma van de Azijnfabriek in Roermond, met in het voorprogramma The Kroons. Dat belooft een lekker electro avondje te worden, maar helaas koos slechts een handjevol mensen ervoor om hier getuige van te zijn. Toch verdienen beide bands veel beter.

Wie vorig jaar de voorrondes van NU of Nooit heeft gevolgd ziet een bekend gezicht wanneer The Kroons het podium betreed. Kim Erkens deed vorig jaar in de laatste voorronde van NU of Nooit mee met de inmiddels opgeheven band Eshilo. The Kroons is echt haar ding. Haar artistieke zang wisselt heerlijk af met de vloeiende rap van Unannounced Guest. En wat expressie betreft ontlopen ze elkaar niet veel. De vreemdste bewegingen laten ze zien tijdens hun act, terwijl heerlijke electro muziek de zaal in wordt geblazen. Het moet gezegd worden: De verschijning van The Kroons is even wennen, maar dat duurt maar even. Daarna ga je gewoon mee in hun flow, en is stil staan haast onmogelijk.
 
Señor Torpedo stond vorig jaar op de Jazz Night in Roermond. Daar zullen ze ongetwijfeld een betere herinnering over hebben gehouden dan aan het optreden in de Azijnfabriek. Helemaal als je bedenkt dat ze de avond ervoor in Aken voor een paar honderd man optraden.
De sound die Señor Torpedo neerzet is heel apart. Als je het alleen hoort, denk je dat er ergens een computer aan staat en onderstussen een zangeres haar kunsten vertoont. Maar toch staan er vijf man op het podium die met een heleboel plezier en enthousiasme muziek met elkaar aan het maken zijn. De basis van de nummers komt inderdaad uit de laptop die naast de toetsenist staat opgesteld, maar de nummers krijgen kleur door de muzikale talenten van de bandleden. Een synthesizer, twee sequensers, een drumstel, een basgitaar en een flinke percussie-set maken er een heerlijke sound van, die echt door mensen gemaakt wordt. En daar zingt dan nog een zwoele jazzy stem van zangeres Stefanie doorheen. Of je nu wilt of niet, je lichaam gaat gewoon bewegen bij deze band.
Op 12 december a.s. doen ze Limburg nog een keertje aan. Ze treden dan op in Fraiche in Vaals. Hopelijk krijgen ze daar wel een goed gevulde zaal, want dat verdient deze band absoluut.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg