De Dijk minder begrepen in Limburg? - Zeker niet! De Dijk minder begrepen in Limburg? - Zeker niet!

Parkstad Theater Heerlen laat zich graag betoveren

, Nadia Hagen

De Dijk minder begrepen in Limburg? - Zeker niet!

Parkstad Theater Heerlen laat zich graag betoveren

Nadia Hagen ,

Wanneer was nu de laatste keer dat De Dijk in Limburg optrad? November 2006? Dat is bijna drie jaar geleden! Wordt de muziek van De Dijk in het zuiden des lands minder begrepen? Zaterdag 7 november 2009 testten Van der Lubbe en zijn mannen dat uit.

Parkstad Theater Heerlen laat zich graag betoveren

Sinds 4 november 2006 in Geleen, heeft de Amsterdamse band De Dijk niet meer in Limburg opgetreden. In een interview met radio/tv Parkstad voor het concert afgelopen zaterdag 7 november in Heerlen, kon de zanger Huub van der Lubbe de schaarsheid aan concerten in Limburg niet verklaren.

Zou hun muziek in het zuiden van het land minder worden begrepen? Het werd dus hoog tijd voor een bezoek aan onze zuidelijke provincie om de absentie van 3 jaar weer goed te maken!

De zaal van het Parkstad Theater Heerlen, deze keer zonder stoelen, was stampvol. Vooral oude trouwe fans wachtten rustig op de Amsterdammers. Stoer met zwarte zonnebril maar tegelijkertijd elegant in pak, betrad Huub van der Lubbe (zanger) met zijn band het podium.

Na 27 jaar carrière heeft De Dijk zeker geen gebrek aan liedjes. Hun set bestond zowel uit oude hits als 'Bloedend hart' en 'Ik kan het niet alleen' als ook uit nieuwe stukken van hun albums 'Brussel' en 'Niemand in de stad'.

Al snel bleek het vermoeden van de zanger niet te kloppen. Het publiek sjoenkelde rustig heen en weer bij de betoverende rustige nummers. Bij de swingende klanken werd volop meegeklapt en gedanst. Dit was vooral te danken aan de passie van de zanger, die werkelijk elk lied en daarmee ook elk verhaal opnieuw leek te beleven.

Na 27 jaar carrière lijkt De Dijk nog lang niet moe te zijn en betovert ze haar fans nog steeds, zeker ook de fans uit Limburg!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg