Moederdag 2009 wordt gevierd in Geleen Moederdag 2009 wordt gevierd in Geleen

Mama's Pride Festival kent gevarieerde acts

, Twan Bakker

Moederdag 2009 wordt gevierd in Geleen

Mama's Pride Festival kent gevarieerde acts

Twan Bakker ,

Op een warme moederdag kan het naar Geleen afgereisde publiek genieten van een gevarieerd programma. De 15e editie van Mama's Pride is een succes.

Mama's Pride Festival kent gevarieerde acts

Een gemengd publiek brengt moederdag 2009 liever door in het Burgemeester Damenpark dan op de koffie bij moeder. Het Mama's Pride festival bestaat 15 jaar en trakteert ons op dag twee, op een brede en vooral interessante programmering.

Kings of the Day laat zien dat ze iedere show groeien. De band klinkt meer dan eens als een geheel. Ze zijn op elkaar ingespeeld en stralen van vertrouwen in hun eigen muziek. Volgens zanger Maurice was het wennen om zo vroeg op de dag te spelen. Maar van dit onwennig tijdstip bleef voor het publiek onopgemerkt.

Als je ex-bandleden van Mindfold en 37 Stabwounds samenvoegt, kan er alleen maar een mooie cocktail ontstaan. De bandleden bij elkaar opgeteld hebben een zeer verdienstelijke CV opgebouwd. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen als Mama's Pride 2009 het toneel is van het eerste optreden van Colossa. De debuut-EP klinkt overtuigend, maar het optreden heeft dit als gebrek. De band lijkt nog niet gewend te zijn aan elkaar op het podium. De potentie om te groeien naar een act waar we als Limburgers trots op mogen zijn, is echter meer dan aanwezig.

De overtuigingskracht van Youngblood Brass Band is meer dan voldoende aanwezig. Drie jaar geleden verraste het gezelschap al. Ook dit jaar staat de band als een huis met hun extravagante muzikale vertolking door het gebruik van, hoe kan het anders, blazers. Of doen Amerikanen net iets uitbundiger op het podium?

Het moederdagfestival werd verder nog opgeluisterd door de jonge 'honden' van DeWolf, de sprookjesmetal van Arkngthand en het dansbare Zuco 103 Soundsystem.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg