Interview met dj Nothing But Funk Interview met dj Nothing But Funk

Kunstbende finalist wil carriére naar hoger plan tillen

, Sander Stijnen

Interview met dj Nothing But Funk

Kunstbende finalist wil carriére naar hoger plan tillen

Sander Stijnen ,

De jonge dj Nothing But Funk heeft als winnaar van de Limburgse editie van het Kunstbende dj-contest binnen korte tijd veel aandacht naar zich toe weten te trekken. Hij is steeds meer te vinden op flyers van Limburgse feesten en organiseert zijn eigen feesten onder de naam ‘Beatbakkerij’. Op 21 juni staat hij in de landelijke halve finale van Kunstbende in Amsterdam. Genoeg reden dus voor 3voor12/ Limburg om dit jonge, enthousiaste talent te interviewen.

Kunstbende finalist wil carriére naar hoger plan tillen

Bert Habets, alias Nothing but Funk, is een achttienjarige dj uit Heerlen, die al een aantal jaren zijn best doet om zichzelf te vestigen in de (Limburgse) dj-scene. In zijn sets probeert hij diversiteit aan stijlen en sounds te verwerken. “Eigenlijk draai ik alles, zolang het maar funky is”, zo verklaart hij het zelf. “Hierbij kun je onder meer denken aan soulfull house, lounge, funky house, breaks, you name it. Vandaar ook de naam Nothing But Funk.“

Bert vindt het moeilijk om aan te geven waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Echter is dit niet alleen house. “Vroeger luisterde ik altijd Frank Sinatra als ik met mijn ouders in de auto zat. Dit is wel absoluut een artiest die mij inspireert. Daarnaast luister ik ook graag naar funk en lounge, maar ook bijvoorbeeld drum ’n bass spreekt me erg aan! Heel divers dus."

In februari won Nothing But Funk het Limburgse dj-contest van de Kunstbende. Dit heeft behoorlijk wat teweeg gebracht: vanuit het hele land kreeg hij goede reacties op zijn optreden dat op Youtube terug te vinden is en er volgden veel nieuwe bookingen. “Daarbij is het natuurlijk een geweldige motivatie-boost. Ik wil het winnen van de Kunstbende echt gaan aangrijpen om mijn carrière naar een hoger level te tillen!”

“Ik ben bezig met de organisatie van eigen feestjes onder de naam ‘Beatbakkerij’ “, gaat hij verder. “Dat is een nieuw concept voor jong dj-talent in Limburg. Ik merkte namelijk zelf dat het lastig is om ‘ertussen’ te komen in Limburg. De Beatbakkerijen worden gegeven door clubs in heel Limburg, zo staan er edities in Heerlen, Valkenburg a/d Geul, Maastricht, maar ook in het Noorden van Limburg gepland."

"De line-up vullen we in met nieuwe (of onderschatte) talenten. Daarbij dagen we deze talenten uit om eens wat anders te proberen dan hun standaard sets, want teveel dj’s draaien hetzelfde. We dwingen hier niemand toe, maar verschillende dj’s zijn zelf al met ideeën gekomen, zoals het meenemen van mc’s of live percussie."

"De eerste editie van ‘Beatbakkerij’ vond plaats op 29 april in Café Puur, Heerlen en was een succes, nu gaan we door naar Nurgus in Valkenburg op 29 mei. We zijn trouwens nog altijd op zoek naar nieuwe locaties, dus wie geïnteresseerd is kan contact met mij opnemen, haha!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg