Hanging Tree, Colossa en Creature with the Atom Brain verzorgen diverse avond Hanging Tree, Colossa en Creature with the Atom Brain verzorgen diverse avond

Van seventies rock via ritmische stoner naar sferische klanken

, Nadia Hagen

Hanging Tree, Colossa en Creature with the Atom Brain verzorgen diverse avond

Van seventies rock via ritmische stoner naar sferische klanken

Nadia Hagen ,

Op woensdag 20 mei was er weer eens rockavond in de Muziekgieterij. Het publiek kreeg een diverse line-up van zeventiger jaren rock, stoner en sferische rock te horen en te zien.

Van seventies rock via ritmische stoner naar sferische klanken

Hanging Tree begon de rockavond in Maastricht stipt om 21 uur. De nog redelijk nieuwe formatie zette een stampende zeventiger jaren rock sound neer. Op de toen nog half volle zaal, kwam een muur van geluid af, die helaas wat dynamiek miste. Bij een cover van ZZ Top lieten de jongens (en de dame, de drumster) horen dat ze absoluut getalenteerd zijn. De show werd afgerond met een beklimming van de versterkertorens. Als Hanging Tree de ruimtelijkheid van hun muziek nog iets gaat uitwerken, staat ons fantastische rock te wachten!

Colossa trad op als tweede band van de avond. De pas sinds midden-2008 bestaande band liet zien wat Limburgse stoner rock betekent. Hun nummers draaiden rond sterke riffs met een strakke beat eronder. Bij deze muziek kun je niet stil blijven staan, je beweegt je hoofd vanzelf wel mee. De band straalde een ongelofelijk plezier uit bij het spelen en overtuigde met hun nog wat korte set. We krijgen nu al zin in hun hopelijk toekomstige full length album. Tot dan blijven we aangewezen op de EP die van hun website te downloaden is.

De afsluiter van de avond was Creature with the Atom Brain. Na de energieke klanken van Colossa ontvoerden de heren uit Antwerpen (België) het Maastrichtse publiek naar een mystieke wereld van de muziek. Ogen sluiten was het devies en je laten meevoeren in een wat gefrustreerde wereld van meeslepende rock.

Persoonlijk had ik liever Colossa als afsluiter gezien, maar het publiek leek helemaal tevreden met de sferische klanken waarmee Creature with the Atom Brain de avond afsloot. De band toonde zich een aanrader voor iedereen die van zware sferische geluiden houdt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg