Flexxfit, Bart Oostindie en The Early Adopters in de kwartfinales van De Grote Prijs Flexxfit, Bart Oostindie en The Early Adopters in de kwartfinales van De Grote Prijs

Eerste Limburgse hiphopgroep in kwartfinales

, Maurice Kamps

Flexxfit, Bart Oostindie en The Early Adopters in de kwartfinales van De Grote Prijs

Eerste Limburgse hiphopgroep in kwartfinales

Maurice Kamps ,

Zaterdag werd bekend dat Flexxfit tot de laatste dertig van De Grote Prijs Van Nederland behoort . Of moeten we zeggen De Nachtploeg? Ook Bart Oostindie en The Early Adopters strijden mee om de beker met de grote oren.

Eerste Limburgse hiphopgroep in kwartfinales

O staat het al op internet?”, reageert Julio verbaast. “We zitten net in de auto naar Breda, Vieze Vingers en Drees kwamen me ophalen en toen kregen we een sms'je. We zaten even helemaal te flippen!“

De Maastrichtenaren staan tussen de geselecteerde acts in de categorie hiphop als De Nachtploeg. Het wordt de nieuwe groepsnaam, legt hij uit. "We staat nu al op posters als Flexxfit / De Nachtploeg of andersom, Flexxfit stamt nog uit andere tijden toen we nog samenwerkten met andere jongens. De Nachtploeg is Drees, dj Vieze Vingers en ik.”

Het trio is onderweg naar een talentenjacht met als hoofdprijs een plekje op het Breda Barst festival. Maar er is meer nieuws. “We komen met een nieuwe cd deze zomer of na de zomer.“ Van een nieuw album was twaalf maanden geleden al sprake tijdens een interview met Flexxfit op deze site. “Ja dat klopt, hij was toen al ver af, maar we zijn het nog gaan aanpassen en ik heb in de tussentijd stage gelopen bij het Noah's Ark-label”, legt de rapper uit, die een opleiding Internationaal Music management volgt in Haarlem.

Ik was de P.A. van Jiggy Djé”, gaat hij verder. “Ik heb het hele proces van 'Ark De Triomf' (Jiggy Djé's zojuist verschenen tweede cd-M.K.) meegemaakt, ik heb vanaf het begin tot de post productie en de release volle bak meegewerkt. Noah's Ark is is een éénmanszaak, dus hij kon mij goed gebruiken. Ik heb heel veel leuke en leerzame dingen gedaan die je bij een major als EMI nooit had mogen doen. Ik was qua zaken de rechterhand van Jiggy Djé”, aldus Julio.

De Nachtploeg is de eerste Limburgse hiphopact die die het schopt tot de kwartfinales van De Grote Prijs.

In de overige genres werden The Early Adopters uit Horst ( rock / alternative ) geselecteerd en in de categorie singer / songwriter Bart Oostindie uit Spaubeek.

De indeling van de kwartfinales is nog niet bekend, de locaties wel:

Kwartfinales Hiphop:
Donderdag 11 juni - Plein 79, Den Bosch
Zaterdag 20 juni - Bitterzoet, Amsterdam
Vrijdag 26 juni - De Kade, Zaandam
Zaterdag 27 juni - Bitterzoet, Amsterdam
Vrijdag 3 juli - De Meester, Almere

Kwartfinales Rock / Alternative:
Zaterdag 6 juni - Paard van Troje, Den Haag
Zaterdag 13 juni - Plein 79, Den Bosch
Vrijdag 19 juni - Cul de Sac, Tilburg
Vrijdag 26 juni - Pakhuis Wilhelmina, Amsterdam
Donderdag 2 juli - Speakers, Delft

Kwartfinales Singer / Songwriter:
Donderdag 4 juni - Bitterzoet, Amsterdam
Vrijdag 12 juni - Plein 79, Den Bosch
Donderdag 18 juni - Cul de Sac, Tilburg
Donderdag 25 juni - Pakhuis Wilhelmina, Amsterdam
Vrijdag 3 juli - Speakers, Delft

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg