Bevrijdingsfestival Limburg mist logica Bevrijdingsfestival Limburg mist logica

Borst(op)voeding voor kids en Tiktak voor de discodansers

, Pierre Oitmann

Bevrijdingsfestival Limburg mist logica

Borst(op)voeding voor kids en Tiktak voor de discodansers

Pierre Oitmann ,

Bier en tieten en regen en friet en All Stars en vrijheid en vuur en Limbo's en coverband en gitaren en burgermeester van Roermond en bloemetjes en bijtjes en Harry en Ger en Michael Jackson en blauwe polsbandjes en Verisign en rock-'n'-roll en "whohohohohoohooooooo" en de ploemploemjenka... Lees hier alles over Bevrijdingsfestival Limburg 2009!

Borst(op)voeding voor kids en Tiktak voor de discodansers

Bevrijdingsfestival Limburg kent een mooie, symbolische start. De burgervader van Roermond vraagt één minuut stilte van de mensen op het marktplein in Roermond en krijgt die ook. Daarna beginnen de 5 meivieringen in het druilerige weer. Ellen ten Damme trapt af, samen met Isis. Het optreden van de twee brunettes is aanvankelijk niet erg interessant en van een echte gezamenlijke show is nauwelijks sprake. Totdat Ellen topless over het podium danst met Isis. Toch nog een onverwacht hoogtepunt in een anderzijds matig optreden.

Daarna toppers van Limburgse bodem. Kings Of The Day probeert zijn Pinkpopset alvast uit in Roermond. Met veel succes en twee geheel nieuwe nummers als afsluiting. Battle For Limburg-winnaar Fisk laat een enorme groei zien en blijkt bijzonder festivalwaardig. Roermond smult ervan, dat is duidelijk. Een lichte tegenvaller is DeWolff. De lof die het jonge trio op Moulin Blues zaaide blijft enigszins uit na het optreden op Bevrijdingsfestival Limburg. Maar iedereen heeft wel eens een mindere dag. The Madd, van ver buiten de provinciegrenzen, doet het dan weer bijzonder goed en rocken door waar Fisk en DeWolff gestopt zijn. Rockbitch numero uno, Elle Bandita, sluit het stoere gedeelte van de dag af. Daarna geen rock-‘n’-roll meer…

Wat wel? Coverband Manilla speelt een uur lang. Vooral de klassieker ‘You’re The Voice’ van de Australische zanger John Farnham wordt met trefzekerheid gebracht. Vervolgens start het kleuterprogramma van Boogie Night, met een nep-James Brown, een nep-Michael Jackson en nog veel meer nepheid (bij dezen officieus een woord!). Aan het begin van de dag was dit een leuke opwarmer geweest, zeker voor de kids. De Roermondse kindertjes werden eerder vandaag nog geconfronteerd met de afgetapete borsten van Ellen ten Damme en Isis die er een drumsolo op uitvoerde. Er lijkt totaal niet nagedacht te zijn over de volgorde van de acts. Logistiek is het wel te begrijpen, maar programma-inhoudelijk slaat het nergens op. Boris toont zich echter een waardige headliner. Daarmee krijgt Bevrijdingsfestival Limburg toch nog een feestelijke afsluiter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg