The Australian Pink Floyd Show headliner op Bospop The Australian Pink Floyd Show headliner op Bospop

Ook Guus Meeuwis, Guano Apes en Fun Lovin' Criminals naar Weert

, Erik Luyten

The Australian Pink Floyd Show headliner op Bospop

Ook Guus Meeuwis, Guano Apes en Fun Lovin' Criminals naar Weert

Erik Luyten ,

De eerste officiële bevestigingen van Bospop 2009 zijn niet mis. Ondanks dat de classic rockfestivals in Nederland maar moeilijk aan headliners kunnen komen heeft Bospop toch een aantal verrassingen uit de kast getrokken.

Ook Guus Meeuwis, Guano Apes en Fun Lovin' Criminals naar Weert

De eerste bevestigingen voor de line-up van Bospop 2009 zijn bekend. Het festival in Weert maakte dat vandaag bekend. Onder meer Chickenfoot, Guus Meeuwis, The Australian Pink Floyd Show en Guano Apes sterken de line-up aan. Een aantal van deze namen werden eerder hier al genoemd.

The Australian Pink Floyd Show is de enige door Pink Floyd zelf erkende tribute band. Net als bij Pink Floyd wordt tijdens de show van de Australiërs groots uitgepakt met een geweldige (laser-)lichtshow en veel toeters en bellen op en voor het podium.

Chickenfoot is een nieuwe superband opgericht door voormalig Van Halen-zanger Sammy Hager en bassist Michael Anthony die ook leden telt als Joe Satriani en Red Hot Chilli Peppers-drummer Chad Smith.

Bijzonder is ook de toevoeging van Guano Apes. De Duitse band komt tijdens de aankomende editie van Rock Am Ring weer bij elkaar voor een reünie en breidt deze uit voor meer shows. Guano Apes ging in 2005 uit elkaar. Zangeres Sandra Nasic zou zich gaan richten op een solocarrière, maar hiervan is niet veel terecht gekomen. De band maakte furore met hits als ‘Lord Of The Boards’, ‘You Can’t Stop Me’ en ‘Open Your Eyes’, aan het begin van dit millennium.

Uit de Lage Landen zullen Guus Meeuwis en Triggerfinger het publiek moeten gaan bedienen. Verwacht wordt echter dat hier nog een handvol Nederlandse bands aan toe wordt gevoegd. Vorig jaar stonden onder meer Leaf, Racoon en Stevie Ann op Bospop.

Alle bevestigde namen op een rijtje:

Zaterdag 11 juli
Hoofdpodium: Foreigner, Novastar, Guus Meeuwis, Fun Lovin' Criminals, Guano Apes
Tent: Saint Jude, Simon McBride, Bernard Allison, Tim Cristensen, Lucinda Williams

Zondag 12 juli
Hoofdpodium: Fiction Plane, Jeff Beck, Beth Hart, Chickenfoot, The Australian Pink Floyd Show
Tent: Pronghorn, Paul Gilbert (Mr. Big), Triggerfinger, Tesla, Paul Carrack

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg