Stuffed Animal in een uitverkochte Paradiso Stuffed Animal in een uitverkochte Paradiso

PopSport-band voorprogramma The Presidents Of The United States Of America

, Pierre Oitmann

Stuffed Animal in een uitverkochte Paradiso

PopSport-band voorprogramma The Presidents Of The United States Of America

Pierre Oitmann ,

De Maastrichtse band Stuffed Animal speelt vrijdag in een uitverkochte Paradiso als voorprogramma van The Presidents Of The United States Of America. “We kregen een mail of we support wilden zijn voor The Presidents”, aldus zanger Bram Muijs, “maar ik dacht eerst dat het naar de verkeerde band was gestuurd!”

PopSport-band voorprogramma The Presidents Of The United States Of America

De Maastrichtse band Stuffed Animal speelt vrijdag 20 maart in een uitverkochte Paradiso in Amsterdam. Dit als voorprogramma van de Amerikaanse rockband The Presidents Of The United States Of America (ook wel The Presidents of PUSA). Het optreden van The Presidents op 21 maart in Paradiso is nog niet uitverkocht. De Nijmeegse band De Staat is dan het voorprogramma.

Volgens Stuffed Animal is de band gevraagd nadat ze hadden meegedaan aan het PopSport-traject. “We hadden een workshop van Jeps Salfishberger van MOJO”, vertelt gitarist Nick Frijns. “Hij vond ons wel lijken op The Presidents, qua fun-stijl.” Dus toen Paradiso nog een support-act zocht voor The Presidents moest Salfischberger denken aan de jonge Limburgers. “We kregen een mail van Jeps of we support wilden zijn voor The Presidents”, aldus zanger Bram Muijs, “maar ik dacht eerst dat hij die naar de verkeerde band had gestuurd!” Het optreden in Paradiso vloeit rechtstreeks voort uit participatie van Stuffed Animal aan PopSport. “En we zijn daardoor van 700 naar 7.000 leden gegaan op onze MySpace”, meldt Bram.

Stuffed Animal is één van de twee Limburgse finalisten van PopSport. Dit opleidingstraject voor jonge bands blijkt voor sommige deelnemers snel vruchten af te werpen. Complexx staat in de finale van Podiumvrees 2009 en werd derde bij Kunstbende Limburg, Public Radio werd tweede bij Kunstbende Limburg en Stuffed Animal staat vrijdag in een uitverkochte Paradiso.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg