Pinkpopzaterdag met Springsteen uitverkocht Pinkpopzaterdag met Springsteen uitverkocht

Combitickets verkopen snel, dagkaarten zondag en maandag stuk minder hard

, Pierre Oitmann, Erik Luyten

Pinkpopzaterdag met Springsteen uitverkocht

Combitickets verkopen snel, dagkaarten zondag en maandag stuk minder hard

Pierre Oitmann, Erik Luyten ,

Wil je nog dagkaarten scoren voor Pinkpopzaterdag met Bruce Springsteen als afsluiter? Dan ben je nu te laat. Alle zaterdagtickets zijn uitverkocht. Via Ticketmaster waren al na twintig minuten geen kaarten meer verkrijgbaar voor de zaterdag; bij de voorverkooppunten van Buro Pinkpop duurde het iets langer.
UPDATE: 7 maart 2009, 19.30u

Combitickets verkopen snel, dagkaarten zondag en maandag stuk minder hard

(Laatste update: 7 maart 2009, 19.30u: alle tickets voor zaterdag zijn uitverkocht)

Alle kaarten voor de zaterdag van Pinkpop 2009 zijn uitverkocht. Via de website van Ticketmaster, het officiële verkoopkanaal van Pinkpop, waren al sinds vanochtend geen kaarten meer verkrijgbaar. Twintig minuten nadat de voorverkoop gestart was gaf de website aan dat de beschikbaarheid voor de kaarten heel laag was. Het betreft in totaal 15.000 entreebewijzen, enkel voor de zaterdag. Afsluiter is de Amerikaanse rockster Bruce Springsteen, die onlangs zijn nieuwe album 'Working On A Dream' uitbracht.

Weekendkaarten voor Pinkpop en losse dagkaarten voor de zondag en maandag zijn bij Ticketmaster wel nog volop verkrijgbaar. Volgens de retailers gaan de verkopen van de passe-partouts gestaag, net als vorig jaar. Toen waren de combitickets voor alle drie de Pinkpopdagen binnen een week uitverkocht. Een record, zo meldde Buro Pinkpop toen. Van de in totaal 50.000 beschikbare weekendkaarten voor 2009 zijn er vandaag 30.000 verkocht.

Dankzij Bruce Springsteen verkochten de dagkaarten voor Pinkpopzaterdag dus in minder dan een dag uit, tegenover zo'n 60% van de passe-partouts. Dagkaarten voor zondag en maandag lijken minder in trek. De afsluiters voor deze dagen zijn respectievelijk Depeche Mode en Snow Patrol. Op diverse internetfora is veel kritiek geuit over Snow Patrol als afsluitende act op maandag. Een veel gehoorde klacht is dat Snow Patrol "geen waardige afsluiter" zou zijn en dat er "door Bruce Springsteen geen geld meer is voor andere grote acts".

De nog altijd mateloze populariteit van de Amerikaanse rockzanger Bruce Springsteen wordt met de snelle verkoop van de dagkaarten wederom bevestigd. Afgelopen zomer stond Springsteen nog in een uitverkochte Amerdam ArenA en dit jaar start The Boss zijn Europese tour op Pinkpop; één van zijn sporadische festivaloptredens. The Killers, Me First And The Gimme Gimmes en Chris Cornell zijn enkele andere acts die op de zaterdag van Pinkpop te zien zijn.

Wat er vandaag voorafging aan het uitverkopen van "Springsteenzaterdag"...

Rijen voor Limburgse platenzaken
Bij platenzaak Satisfaction in Heerlen staat vanmorgen een meterslange rij voor de ingang. Dit is één van de verkooppunten voor Pinkpopkaarten in Limburg. Om 13.15u staat hier nog steeds een rij van meer dan honderd mensen. Het is dan ook niet vreemd dat de zaterdagtickets hier allemaal weg zijn. Lange tijd is de winkel telefonisch niet bereikbaar. Bij Music Machine in Sittard valt het qua drukte wel mee. “We hebben nog een paar kaarten liggen”, vertelt een medewerker van de platenzaak vanochtend. “Maar de kaarten voor de andere dagen gaan ook hard.” Platenzaak Sounds in Venlo relativeert dat. “We hebben nog enkele kaarten voor de zaterdag, maar de andere dagen gaan minder hard.”

Brabantse verkooppunten
Bij Bullit in Eindhoven verkopen de dagkaarten voor zondag en maandag “beduidend minder”, zo blijkt. “Ik heb er nog géén verkocht”, bekent een medewerker. “Mijn collega wel een paar. Combitickets gaan ook hard,  maar zaterdag is duidelijk de topper.” De kaarten voor Springsteenzaterdag zijn dan ook vanzelfsprekend allemaal op. Elders in Noord-Brabant zijn geen kaarten meer te krijgen voor deze festivaldag. “Ik heb nét de laatste twee kaarten verkocht”, meldt een verkoopmedewerker van Velvet in Breda. “Weekendkaarten gaan ook heel goed, losse dagkaarten verkopen bijna niet.”

VVV in Landgraaf had nog veel kaarten
Buro Pinkpop in Geleen zei kort voor 13.00u nog enkele zaterdagkaarten te hebben. Bij het VVV-kantoor in Landgraaf zouden er nog een groot aantal entreebewijzen verkrijgbaar zijn voor de dag dat Bruce Springsteen Pinkpop aandoet. “Een half uur geleden waren er nog 200 kaarten voor de zaterdag beschikbaar in Landgraaf”, zo meldt Buro Pinkpop om 12.50u. “Ik raad dus iedereen aan om naar Landgraaf te rijden.” Platenzaak Kroese in Nijmegen had ook nog wat kaarten liggen voor Pinkpopzaterdag. “Als je snel hier naartoe komt dan zijn ze nog wel te krijgen”, luidde het devies van Kroese.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg