Out dancing with Zita Swoon Out dancing with Zita Swoon

Een innoverende show waarin muziek en dans elkaar ontmoeten

, Jane-Murray Cramm

Out dancing with Zita Swoon

Een innoverende show waarin muziek en dans elkaar ontmoeten

Jane-Murray Cramm ,

Net als vele groepen verruilde ook Zita Swoon het poppodium voor het pluche van het theater. De groep is in de schouwburgen van Nederland te vinden met een show die het midden houdt tussen concert en danstheater.

Een innoverende show waarin muziek en dans elkaar ontmoeten

Zita Swoon trad onlangs op in de Limburgzaal van Theater Heerlen. De Belgische band is bezig aan een speciale tournee. Het concept heet: ´Dancing With The Sound Hobbyist´ en laat Zita Swoon van een nieuwe kant zien. De show is ontstaan uit een ontmoeting met het dansgezelschap Rosas. Gezamenlijk nemen ze het publiek mee op een danstrip op nooit eerder gehoorde composities van Stef Kamil Carlens.

De groep gebruikt speelgoed, potten en pannen, oude orgels en nog veel meer niet alledaagse instrumenten om hun songs te vertolken. Het is een bijzondere show met een aangename, unieke combinatie van chanson, pop, soul, funk en jazz. De percussie, akoestische gitaren, piano en meeslepende zang, in samenspel met de dansers, vormen een mooie dialoog tussen energieën en emoties. Ook Stef Kamil en zangeressen Eva en Kapinga Gysel ontpoppen zich tot volwaardige dansers. Deze prachtige eigenzinnige vertolking van de muziek geeft het publiek een extra
visuele dimensie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg