Meiden van Everlife zijn goed ingeburgerd Meiden van Everlife zijn goed ingeburgerd

Zusjes zijn opnieuw in Nederland en werken met Matchbox Twenty

, Pierre Oitmann

Meiden van Everlife zijn goed ingeburgerd

Zusjes zijn opnieuw in Nederland en werken met Matchbox Twenty

Pierre Oitmann ,

Onlangs waren de drie zusjes van Everlife nog in Nederland voor een optreden in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. Ze beloofden snel terug te komen en deze week zijn ze weer in het land. 3VOOR12/Limburg sprak met de meiden over hun samenwerking met de gitarist van Matchbox Twenty, werken onder het juk van Disney Records en waarom zangeres Julia tóch Cheetos verkiest boven stroopwafels.

Zusjes zijn opnieuw in Nederland en werken met Matchbox Twenty

Soms zijn er van die groepen die al zoveel mee hebben dat je er als platenmaatschappij weinig meer aan hoeft te morrelen. Toen Disney op zoek ging naar een opvolger voor Hilary Duff, kwam het entertainmentbedrijf op te proppen met Miley Cyrus. De zangeres moest voor haar rol in de serie ‘Hannah Montana’ echter compleet gerestyled worden door Disney. Bij de groep Everlife kon Disney de stylisten thuis laten. De zingende zusjes Ross, drie bloedmooie meiden van Italiaanse komaf en opgegroeid in Tennessee, hadden geen peroxidebehandeling nodig. En met de platenkast van papa als muzikale basis zit het ook wel goed. “Onze pa draaide thuis veel van die goede rockbands”, herinnert Sarah Ross zich. “Hij is te gek!”

Wanneer de meiden van Everlife zich voorstellen aan 3VOOR12/Limburg lijkt het heel even op een ouderwetse datingshow met Carrie Tefsen of Rolf Wouters.
“Ik ben Amber, ik ben 24 jaar.”
“Ik ben Julia, ik ben 19 jaar.”
“Ik ben Sarah, ik ben 22.”
De meiden hebben al een paar shows gedaan in Nederland en het bevalt ze goed hier. “We zijn dol op stroopwafels”, lacht Amber. “Onze fans nemen die massaal mee naar onze optredens. Maar we eten er te veel van, haha.” Julia is er minder blij mee met de stroopwafels. “Ik ben allergisch voor tarweproducten”, zegt ze sip. “Maar fans mogen wel Cheetos meenemen naar onze optredens, haha!”

Het verhaal van Everlife begint, zoals bij zoveel Amerikaanse artiesten, met muziek in de huiskamer, thuis geschoold en gezang in de lokale kerk. “Maar onze ouders zijn totaal niet muzikaal”, waarmee Sarah lijkt uit te sluiten dat muzikaliteit in de familiegenen zit. Toch zijn de drie zussen allen goede zangeressen en muzikanten, waardoor overeenkomsten met Hanson of The Corrs op de loer liggen. “Dat is helemaal geen gekke vergelijking”, stelt Sarah. “Sterker nog, het komt door Hanson dat wij begonnen zijn! Julia kwam op een dag met het idee om een band te beginnen. In 2007 bestonden we als band tien jaar en dat was ook het tiende jubileum van het doorbraakalbum van Hanson.”

Disney Records nam Everlife onder zijn hoede, maar na een album en diverse soundtrackbijdragen kwam er een einde aan deze samenwerking. “Het is net als een relatie”, redeneert Julia. “Soms dan klikt het gewoon niet en dan ga je uit elkaar.” Ook het strenge regime van Disney paste volgens Everlife niet zo goed bij de band. “Ze proberen je toch een bepaalde richting uit te duwen”, erkent Amber. “Het is een machine.” Toch laat Everlife zich verder niet negatief uit over zijn vorige werkgever. “Het was een leuke tijd en we hebben er veel van geleerd”, zegt de gitariste verstandig. “Én we hebben er een solide fanbase door gecreëerd.” Financieel hield Everlife er weinig aan over. "We zijn er niet rijk door geworden", lacht Amber. Sarah in reactie: "Eigenlijk is het gek dat de muzikanten pas als laatste uitbetaald krijgen..."

De band staat sinds kort weer op eigen benen en dat bevalt prima. “We hebben in eigenbeheer een EP uitgebracht met akoestische liedjes die we zelf geschreven hebben”, licht Amber de nieuwe release toe. “Het is een andere kant van ons, die we zelf wel erg leuk vinden. Gewoon gitaar en zang. Het laat ook een zekere groei zien in ons songschrijven.” Everlife werkt inmiddels aan een nieuw album met verschillende schrijvers en producers. “We hebben nu een paar nummers gemaakt met de gitarist van Matchbox Twenty; Kyle Cook”, onthult Sarah. “We hebben inmiddels ook een persoonlijke band met hem opgebouwd. Toen Matchbox Twenty vorig jaar een optreden in Madison Square Garden in New York uitverkocht (binnen 45 minuten, red.) stuurde hij ons een sms‘je. Dat zijn leuke dingen.”

Ondertussen heeft Everlife al een aantal keer opgetreden in Nederland, waaronder in ‘t Paard van Troje in Den Haag en in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. Één van de Nederlandse cultuurfenomenen waar Everlife - behalve stroopwafels - mee kennis heeft gemaakt is Hyves. “We hebben een eigen Hyves!”, glundert Sarah. “Eerst wilden we dat niet, want in het Engels betekent ‘hives’ dat je uitslag hebt. Maar toen iemand zei dat het een profielsite was, hebben we er meteen eentje aangemaakt!”

De dames zijn dus goed ingeburgerd en voelen zich erg thuis in Nederland. Zo erg zelfs dat ze deze week wéér in het land zijn. Te beginnen vanavond in Leeuwarden, morgen in Mijdrecht, donderdag 26 maart in Nunspeet, vrijdag 27 maart in Haarlem en zaterdag in Lommel-Kolonie (Belgisch Limburg, nabij Maaseik). Voldoende Everlife dus voor de fans. Vergeet de Cheetos niet mee te nemen voor Julia.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg