Kunstbende Limburg en Battle For Limburg op dezelfde dag Kunstbende Limburg en Battle For Limburg op dezelfde dag

Twee bandwedstrijden op zondag 15 maart

, Pierre Oitmann

Kunstbende Limburg en Battle For Limburg op dezelfde dag

Twee bandwedstrijden op zondag 15 maart

Pierre Oitmann ,

Aankomende zondag worden er in Limburg twee belangrijke bandwedstrijden gehouden met lokaal talent. Zowel de Limburgse voorronde van Kunstbende als de bandwedstrijd Battle For Limburg vinden op zondagmiddag 15 maart plaats.

Twee bandwedstrijden op zondag 15 maart

Aankomende zondag worden er in Sittard en in Roermond belangrijke bandwedstrijden gehouden met lokaal talent. Zowel de Limburgse voorronde van de landelijke competitie Kunstbende als de bandwedstrijd Battle For Limburg vinden op zondagmiddag 15 maart plaats. 3VOOR12/Limburg is bij beiden aanwezig.

Om 12.30u start in Sittard de Limburgse voorronde van Kunstbende in de Stadsschouwburg en in museum Het Domein. Het is de negentiende keer dat Buro Pinkpop dit organiseert. Er zijn in totaal zeven categorieën, waarvan Muziek er één is. Jonge bands en soloartiesten presenteren zich in de Stadsschouwburg en de winnaar gaat door naar de landelijke finale van Kunstbende. Eerdere Limburgse finalisten waren Treble, INFA, SAT2D en DeWolff.

‘s Middags om 14.00u opent de Azijnfabriek in Roermond de deuren voor een nieuwe editie van Battle For Limburg. Anders dan voorheen wordt Battle For Limburg dit jaar dus niet op een zaterdagavond gehouden. Een demojury koos uit ruim 70 inzendingen vijf bands die een gooi doen naar een plek op Bevrijdingsfestival Limburg. Dit jaar zijn dat Emotional Elvis, Fisk, Mur Du Son, Stampede en SoulLab. Reeds bevestigde acts voor Bevrijdingsfestival Limburg zijn Boris, DeWolff, Ellen ten Damme, ISIS en The Madd.

Zondagavond vind je hier op 3VOOR12/Limburg de uitslagen van beide bandwedstrijden, kort daarna gevolgd door de recensies. Twee weken eerder vond al de finale van de Limburgse bandwedstrijd Nu Of Nooit plaats. Op 27 maart is er nog de finale van Podiumvrees in poppodium Fenix (waarbij een plek op het festival Mama’s Pride in Geleen te winnen is) en op zaterdag 2 mei is er in Kefee de Leaver in Echt de Sjlaag Om Koppelpop (winnaar speelt op Koppelpop in Susteren). Voor deze bandwedstrijd kun je je nog vóór 18 maart inschrijven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg