Kings Of The Day wint Nu Of Nooit-finale in Heerlen

Opener Pinkpop 2009 bekend

Twan Bakker, Pierre Oitmann ,

Kings Of The Day won zojuist de finale van Nu of Nooit 2009 en mag daarom Pinkpop 2009 openen.

Opener Pinkpop 2009 bekend

De band Kings Of The Day uit Vaals is de winnaar van Nu Of Nooit 2009 en speelt op 30 mei op Pinkpop. De uit Horst afkomstige band Early Adopters kreeg een aanmoedigingsprijs in de vorm van een videoclip aangeboden. Dat werd zondagavond na afloop van de finale bekend gemaakt door Van Katoen-zanger Baz. De finale van de populaire Limburgse bandwedstrijd werd voor het eerst in de Nieuwe Nor in Heerlen gehouden en was al een week uitverkocht.

Dit jaar kende de finale van Nu Of Nooit geen duidelijke favoriet. Wel eindigde 21 Eyes Of Ruby opvallend laag. In 2007 bereikte deze band ook al de finale en werd toen vierde. In een mailing via Hyves reageert de band hierop. "21 Eyes Of Ruby speelde één van haar beste optredens ooit", zo staat er te lezen. Ook opmerkelijk is dat Kings Of The Day in 2008 niet eens door de voorselectie kwam met dezelfde cd die de band dit jaar ook instuurde.

Op woensdag 4 maart speelt Kings Of The Day in Paradiso, tijdens de perspresentatie van Pinkpop. Op deze dag maakt Jan Smeets tevens de namen bekend die op Pinkpop 2009 zullen spelen.

De uitslag van de finale:
1. Kings Of The Day (voorronde 3 - Fraiche, Vaals)
2. Blind Sight (voorronde 2 - Sjor, Roggel)
3. Audiofeel (voorronde 3 - Fraiche, Vaals)
4. Early Adopters (voorronde 4 - Perron55, Venlo)
5. 21 Eyes Of Ruby (voorronde 1 - Fenix, Sittard)