Twee dagen dance in Heerlen Twee dagen dance in Heerlen

TechNORm XL en DrumNNbass XL

, Maurice Kamps

Twee dagen dance in Heerlen

TechNORm XL en DrumNNbass XL

Maurice Kamps ,

Zaterdag 13 en zondag 14 juni is het C-Mill Businesspark in Heerlen vanaf 13.00 uur het domein van een leger aan dj's en live acts uit alle windstreken, waaronder 's werelds beste drum 'n' bass dj en de favoriete dance act van Iron Maiden-zanger Bruce Dickinson.

UPDATE: Speedy J. vervangt André Galluzzi !

TechNORm XL en DrumNNbass XL

Op 7 september van vorig jaar vond de eerste editie van TechNORm XL plaats in een grote industriële loods op Businesspark Molenberg, het voormalige Philipsterrein in de Heerlense wijk. De line-up kende namen als Speedy J., Pan-Pot, Motor en Joris Voorn. Het evenement was een succes en haalde zelfs het Rebelbass jaarlijstje van Lady Aïda.

Op zaterdag 13 juni krijgt het feest een vervolg in diezelfde loods van wat inmiddels het C-Mill Businesspark heet.  Op de poster: De Brit Radio Slave die de laatste twee jaar de ene na de andere klapper produceert en iedereen van Justin Timberlake tot Christina Aguilera door de molen mag halen.

André Galluzzi maakte oorspronkelijk ook deel uit van de line-up, maar raakte afgelopen zaterdag in Berlijn betrokken bij een ongeluk. De dj verblijft tot op heden in het ziekenhuis en wordt vervangen door Speedy J., vorig jaar hét hoogtepunt van de eerste editie van TechNORm XL. De Zwitser Deetron geniet zijn grootste bekendheid in het Vlaamse land.

Raudive kwam midden jaren negentig al samen met Ruskin, Surgeon en Ben Sims bovendrijven in de Engelse (hard)techno-scene en brengt naast op zijn eigen label Meta ook producties uit op Music Man.

Verder electrobeats van Shadow Dancer uit Manchester die hun muziek uitbrengen op het razendpopulaire Boys Noize Records, wiens artiesten al eerder dansvloeren onveilig maakten in Heerlen en Sittard. Met de toevoeging van Michel de Hey en lokale helden Han Solo, Cannaloop en Blue Ray Disc is de line-up van TechNORm XL 2009 compleet.

 

Zondag 14 juni volgt het drum 'n' bass concept van Nieuwe Nor, dat na dertien uitdijende edities ook klaar is voor het grotere werk. DrumNNbass XL pakt uit met een indrukwekkende line-up.

Bovenaan staat de Brit Andy C, die al sinds mensenheugenis jaarlijks door de dansbijbel DJ Mag wordt uitgeroepen tot 's werelds beste dj in het genre. Hij dankt zijn alias 'The Excecutioner' aan zijn dodelijke, supersnelle draaistijl waarbij hij gebruik maakt van soms wel vier Technics tegelijk. Ook is hij (mede) verantwoordelijk voor klassiekers als 'Valley Of The Shadows' en het roemruchte 'Body Rock', dat zelfs de Engelse hitparade haalde. 

The Qemists is een nieuwe Engelse band die drum 'n' bass mixt met rock en onlangs debuteerden met 'Join The Q' op het fameuze Ninja Tune. The Prodigy, Pendulum en zelfs de zanger van Iron Maiden noemden het vijftal 'the next big thing'. Ook klaar voor het grote werk is het Franse Dirtyphonics, net als Nederland's trots Black Sun Empire.

Onze eigen dj Nymfo is een ware globetrotter, die al in China, Zuid Afrika en Nieuw Zeeland draaide. Ook als producer heeft hij ruimschoots zijn sporen verdient met releases op labels als Andy C's RAM Records. Verder op DrumNNbass XL; Echo Virus & Tito en MIBLATI. De Belg mc D.O.C. is de host van het feest. Buiten de loods draaien Ex.Zero, Willy Fitswell, Kijk Een Ster, Marked, Yesjar, Viswerk en E-Tek van Heerlen Massive.

Beide dagen beginnen om 13.00 uur, zaterdag eindigt het feest om 23.00 uur, zondag een uur eerder. Feestbeesten kunnen daarna met een gratis bus naar Nieuwe Nor waar de beats nog een aantal uurtjes doordenderen. De entree bedraagt voor TechNORm XL 20 euro en 15 euro voor DrumNNbass XL . 3VOOR12/LIMBURG geeft gratis kaartjes weg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg