The Golden Earring zet de markt op z'n kop The Golden Earring zet de markt op z'n kop

Meezingen begint al bij coverband D.E.M.

, Nadia Hagen

The Golden Earring zet de markt op z'n kop

Meezingen begint al bij coverband D.E.M.

Nadia Hagen ,

1900 kaarten waren al in de voorverkoop verkocht en aan de dagkassa lagen nog 100 stuks. Als dat maar geen geslaagde avond gaat beloven! Geleen was er klaar voor, een avond lang rock 'n' roll met de Golden Earring en de Maastrichtse coverband D.E.M. als voorprogramma op de markt!

Meezingen begint al bij coverband D.E.M.

Het zonnetje scheen nog op de voorste rijen van de zo langzaam vol lopende markt. Het publiek bestond voornamelijk uit oude rockers die hun kinderen hun jeugdhelden wilden laten zien of net als vroeger rock 'n' roll wilden gaan vieren.

Het voorprogramma, de coverband D.E.M., begon om stipt 20 uur. Hun repertoire bestond uit het werk van diverse rockartiesten, van Robbie Williams via AC/DC naar Pearl Jam. De heren uit Maastricht lieten nagenoeg technisch perfecte liedjes horen en deden hun best het publiek voor de Golden Earring op te warmen. Hoewel de band maar voor weinig show zorgde en wat statisch speelde, begonnen de toeschouwers de eerste liedjes mee te zingen. Bij de cover van "With or without you" van U2, liet D.E.M. zijn sterke kant zien door een intieme sfeer te creëren.

Vlak daarna was het eindelijk zo ver. De grote rockhelden kwamen het podium op. De inmiddels gevulde markt ging meteen uit zijn dak. Het leek alsof de tijd was blijven stilstaan. Net als in de jaren 60 of 70 lieten de Golden Earring zien en horen waarom ze terecht de grootste rockband uit Nederland genoemd mogen worden. De vingers vlogen ondanks de hogere leeftijd over de instrumenten. De zanger Barry Hay stond met zijn microfoonhouder te dansen en zorgde voor stemming.

Na de eerste vijf nummers begon het publiek te dansen, werd meegezongen en vloog het eerste biertje over de menigte. In een meer dan twee uur durende show lieten de Golden Earring zowel hun grote hits, zoals "Twilight zone", "When the lady smiles" en "Always on the run" horen, maar ook wat minder bekende nummers.

Tijdens lange solo's lieten alle bandleden zien dat ze geenszins oud en roestig zijn. Rinus Gerritsen liet zijn dubbele bas huilen en Cesar Zuiderwijk gooide de drumsticks in de lucht. Geleen stond op zijn kop!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg