Ron van der Sterren nieuwe directeur PopSport Ron van der Sterren nieuwe directeur PopSport

Huidig directeur Paul Moerel blijft betrokken bij de organisatie

, Pierre Oitmann

Ron van der Sterren nieuwe directeur PopSport

Huidig directeur Paul Moerel blijft betrokken bij de organisatie

Pierre Oitmann ,

Vanaf 1 juli is 3VOOR12’er Ron van der Sterren de nieuwe directeur van PopSport. Dat maakt de organisatie vanmiddag bekend. Van der Sterren vervangt hiermee de officiële taak van Paul Moerel, die het project in 2007 omvormde tot een op zichzelf staande stichting. Moerel blijft bij PopSport betrokken en ook Van der Sterren blijft werkzaam binnen de VPRO.

Huidig directeur Paul Moerel blijft betrokken bij de organisatie

Vanaf 1 juli is 3VOOR12’er Ron van der Sterren de nieuwe directeur van PopSport. Dat maakt de organisatie vanmiddag bekend. Van der Sterren vervangt hiermee de officiële taak van Paul Moerel, die het project in 2007 omvormde tot een op zichzelf staande stichting.

Van der Sterren is enthousiast over het PopSport-traject. “Het is heel nieuw en een goed concept”, zo vindt hij. “En het is nog niet ‘af’. Dat vind ik ook wel fijn.” Samen met Leonieke Daalder en Erwin Blom stond Van Der Sterren in 1998 aan de wieg van 3VOOR12, een onderdeel van de VPRO. “Bij 3VOOR12 zat ik eigenlijk aan de andere kant”, zo vergelijkt Van der Sterren zijn nieuwe functie met zijn vorige. “Dan werd ik gebeld door mensen als Paul Moerel. Maar ik heb ook veel met de overheid en met heel veel bands gesproken in die tien jaar bij 3VOOR12.”

PopSport werd vijf jaar geleden in het leven geroepen door toenmalig SPL-consulent Joery Wilbers, inmiddels directeur van poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. Hij heeft Van der Sterren ook benaderd voor de functie van directeur bij PopSport. Huidig directeur Paul Moerel verdwijnt niet uit de organisatie, maar zal voornamelijk gaan optreden in de vorm van wedstrijdcoördinator. “Ik had er een beetje moeite mee dat ik steeds minder contact heb met de doelgroep. Op een gegeven moment ben je meer met de begroting bezig dan met de bands en dat vind ik eigenlijk wel jammer.”

Startende bands blijven interessant, zo vindt ook Van der Sterren. “Het geeft een kick. Als je als beginnende band met trillende vingers op het podium staat, zoals ik op het St. Janscollege in Hoensbroek. Nu hebben de bands die meedoen aan PopSport aan het eind van het traject vaker op het podium gestaan. PopSport geeft de bands geen routebeschrijving van ‘hier is de weg’, maar zegt tegen de bands ‘daar is de weg’. Dat maakt het anders dan al die andere bandwedstrijden.”

Tijdens de zomermaanden blijft Van der Sterren zich in ieder geval nog bezighouden met de redactie van 3VOOR12 NL. Ook daarna blijft hij nog werkzaam binnen de digitale afdeling van de VPRO. “Maar uiteindelijk iets verder weg van de redactie”, aldus Van der Sterren. Twee dagen van de week is hij voor PopSport in de weer. “Al zal dat qua uren uiteindelijk wel drie dagen worden, want je steekt snel meer tijd in dit soort dingen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg