#PP09: Terugblik op veertigste editie Pinkpop #PP09: Terugblik op veertigste editie Pinkpop

Maak kans op een huiskamerconcert van Kings Of The Day!

, Pierre Oitmann

#PP09: Terugblik op veertigste editie Pinkpop

Maak kans op een huiskamerconcert van Kings Of The Day!

Pierre Oitmann ,

Dit waren de hoogtepunten van Pinkpop 2009! Had jij er nog meer? Laat het dan even weten. En je kan ook nog een optreden van Kings Of The Day winnen bij jou thuis!

Maak kans op een huiskamerconcert van Kings Of The Day!

Met vuurwerk, confettikanonnen, ‘All You Need Is Love’ en een geëmotioneerde Jan Smeets kwam er gisteravond een einde aan Pinkpop 2009. De veertigste editie van het rockfestival is niet ongemerkt voorbij gegaan.

De komst van Bruce Springsteen zorgde eerder dit jaar nog voor een ware run op dagkaarten voor de zaterdag. De afgelopen weken hield de gezondheid van Depeche Mode-zanger Dave Gahan de gemoederen flink bezig en er werd hardop gespeculeerd over een mogelijke vervanger. Er werd gesproken over Oasis, The Prodigy, The Chemical Brothers en zelfs The Cure. Uiteindelijk werd dat Krezip, wat voor de nodige kritiek zorgde. Onterecht, zo bewees de Tilburgse band nog maar eens. Datzelfde geldt overigens voor Snow Patrol, dat door velen vooraf verguisd werd. Vooral de manier waarop zanger Gary Lightbody aan het eind van de set het applaus in ontvangst nam was een mooi en gedenkwaardig Pinkpopmoment.

Pinkpop 2009 kende meer mooie momenten. Brandon Flowers van The Killers deed het goed met zijn eigen band. Bruce Springsteen vroeg hem mee te zingen op ‘Thunder Road’ en dat leverde een ontroerend moment op van een popster die ontzettend veel ontzag toonde voor zijn idool. Drie uur Springsteen bevatte meerdere kippenvelmomentjes. Bezielde uitvoeringen van ‘Born To Run’, ‘Out In The Streets’, ‘Trapped’ en vele anderen kwamen voorbij. Springsteen die contact maakte met het publiek tijdens ‘Waiting On A Sunny Day’ en ‘I’m On Fire’. Steven Van Zandt, Clarence Clemmons en Jay Weinberg die continu door The Boss op de proef worden gesteld. Bruce die liefde predikt. Bruce in gevecht met een grote witte teddybeer. Bruce die een meisje het podium ophaalt en met haar danst. Bruce die gebaart dat hij moet stoppen met spelen van Jan Smeets. Bruce met het Pinkpophoedje in zijn achterzak…

Het afscheid van Krezip was vertederend. Evenals Anouk die zowaar iets van emotie toonde tijdens één van haar ballads. De Nederlandse bands deden het sowieso goed. Kings Of The Day zorgde voor een sfeervolle opening van Pinkpop. De Staat en Kyteman waren de grote sensaties op Pinkpop. Backstage gaven beide bands nog een zinderend optreden. Ook de warming-up van Kyteman z’n orkest was zo’n magische backstage-ervaring.

3VOOR12/Limburg heeft veel reportages gemaakt op Pinkpop. Alle veertig bands zijn beschreven en gefotografeerd (Anouk en The Killers mochten helaas niet gepubliceerd worden). Voor de festivalsite van 3VOOR12 NL maakten we sfeerverslagen en op L1 Radio, in het programma van Tim op het Broek, brachten we drie dagen lang verslag uit van de gebeurtenissen op Pinkpop. Kings Of The Day verzorgde op ons verzoek een akoestisch verrassingsoptreden op de berg bij Snow World. Wat een weekend!

Deze week kun je bij 3VOOR12/Limburg overigens nog een exclusief huiskamerconcert winnen van Kings Of The Day. Weten hoe? Klik hier. Later deze week meer items over Pinkpop 2009. Twitter dèt!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg