#PP09: Snow Patrol toont zich waardige afsluiter #PP09: Snow Patrol toont zich waardige afsluiter

Pinkpop 2009 / Review 3.5: The Ting Tings, The Kooks, Snow Patrol

, Pierre Oitmann, Geert Smeets, Ruud Everaerts

#PP09: Snow Patrol toont zich waardige afsluiter

Pinkpop 2009 / Review 3.5: The Ting Tings, The Kooks, Snow Patrol

Pierre Oitmann, Geert Smeets, Ruud Everaerts ,

De laatste uurtjes Pinkpop 2009 tikken weg...

Pinkpop 2009 / Review 3.5: The Ting Tings, The Kooks, Snow Patrol

Katies en Amys zijn talrijk in de popmuziek van vandaag de dag. Zo hadden we eerder vandaag Katy Perry en nu staat Katie White op het podium. Wie? De zangeres van The Ting Tings natuurlijk! Samen met Jules de Martino vormt zij The Ting Tings. Vorig jaar op Lowlands maakte Nederland uitgebreid kennis met het duo, mede dankzij de vrolijke hit ‘That’s Not My Name’. Stuiterpop met speelse gitaarlijntjes, slimme samples, een pakkende discobeat en gescandeerde catchphrases. Dat is The Ting Tings in één zin. En oh, oh, oh - wat zijn ze leuk hier op Pinkpop. Een kniesoor zou zeggen dat de helft van band komt, wat ook zonder twijfel zo is, maar ach. Het is leuk, het is feest, het is de veertigste verjaardag van Pinkpop. “Shut up and let me go!” (PO)

Gelukkig komen er ook nog vrolijke bandjes uit Engeland. In tegenstelling tot White Lies is The Kooks daar een mooi voorbeeld van. Waar eerst genoemde band op de zaterdag wegloopt met doomy klanken alla Joy Division, verdedigt The Kooks met verve de erfenis van The Kinks en The Rolling Stones. The Kooks excelleren in pretentieloze bubblegumrock die even eenvoudig als aanstekelijk klinkt, en verder weinig grootse ambities heeft. En soms is dat genoeg. Minder is meer. (GS)

Zonder veel poespas, en vroeger dan gepland, plugde Snow Patrol in om het concert te geven waarmee de veertigste editie van Pinkpop mee zou eindigen. Wat opviel in het begin: Snow Patrol is een band met liedjes die een kop en een staart hebben. Menig nummer heeft een gedenkwaardige riff of melodielijn aan boord. Ja, zo kun je ook groot worden. Met stug doorwerken en geloven in de kracht van het liedje. Maar is dat te rijmen met het neerzetten van een spetterende show? Snow Patrol komt langzaam op gang.
Er is wel een lichtshow, maar die is op televisie indrukwekkender dan voor iemand die verder in het veld de act staat te bekijken.
Snow Patrol doet in het begin gewoon waar ze goed in is: mooie muziek maken. En is op die manier al een waardige felicitatie aan Jan Smeets. Overigens loopt het aan het eind toch nog uit op vuurwerk. (RE)

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg