Michael Jackson: The king is dead, long live the king! Michael Jackson: The king is dead, long live the king!

So long, Michael

, Maurice Kamps

Michael Jackson: The king is dead, long live the king!

So long, Michael

Maurice Kamps ,

Vooraanstaande Limburgse liefhebbers over Michael Jackson, The King Of Pop. Updated!

So long, Michael

Vooraanstaande Limburgse liefhebbers over Michael Jackson.

Sidi El Karchi, dj en kunstenaar, vanuit New York: "Ik ben totaal in shock, ik was op Boadway een broek aan het afrekenen en toen vertelde de man achter de kassa mij dat Michael gestorven was... Ik kon t niet geloven, ik kreeg kippenvel en ik wist niet wat ik moest voelen...perplex! Daarna ging ik de straat op, overal waren mensen aan het telefoneren over z'n dood en het laatste nieuws proberen te krijgen, want het was blijkbaar nog niet zeker dat hij dood was. Je kon iedereen erover aan spreken en je kreeg meteen antwoord. Later in de metro sprak ik twee mensen aan die zeiden dat hij uiteindelijk in het ziekenhuis gestorven was, ze konden het ook niet geloven. Echt iedereen had het erover hier."

"Voor mij was Michael Jackson super belangrijk, hij is als een rode draad door mijn leven vervlochten geweest, mijn jeugd heeft veel overeenkomsten met die vanhem. Ook ik moest op vroege leeftijd moest een hoop dingen tegen mijn zin doen omdat ik talent had. Bij mij was dat met breakdance battles, bij hem met zang en dans. Ik heb zelf een portret van hem gemaakt dat 'His Story' heet, how weird is that? Ik ben van plan om daar een monumentaal werk van te maken hier... "

Hoe zie je zijn plaats in de popgeschiedenis? "Ik denk dat mensen, mij included, nu pas gaan realiseren hoe belangrijk hij was, zijn muziek is niet te evenaren en zit in alle pop vervlochten...”

Favoriete nummer: 'Billie Jean'.

 

Dj Frankie Boxcutta, hiphopdj, onder andere van Jiggy Djé, Kohfie Konnect en Reflexy: Het heeft mij zeer zeker geraakt....ik heb donderdagnacht nog tot vier uur naar CNN zitten kijken... kon het niet geloven !!!”

Michael Jackson is de personificatie van een superster sorry, ik bedoel een ICOON. Naar mijn mening de uitvinder van de videoclip. De plaats die hij van mij en vele andere krijgt in de popgeschiedenis is dan ook niet zo moeilijk... hij was 1 en blijft nog heel lang nummer 1. In de hele wereld is er denk ik niemand die niet weet wie Michael Jackson is en ik denk echt dat iedereen op deze planeet wel minstens één favoriet Michael Jackson nummer heeft, ongeacht van welk genre die persoon ook houdt. Hoe groot ben je dan als artiest als je zoiets voor mekaar hebt gekregen?”

“Ik denk terug aan de tijd dat ik de MJ LA Gear sneakers rockte, ik in mijn slaapkamer danspasjes nadeed, de videogame op de Sega Mega Drive, ik twee keer naar het concert in de ArenA ging, aan de mensen die in de rij stonden bij de platenzaak voor een nieuw album, alle adlibs en achtergrondzang die hij zelf deed. Dat de 25th Anniversary Edition van 'Thriller' vorig jaar uitkwam en ik deze weer onafgebroken aan het luisteren was, ik op de bruiloft van mijn vriend met een dronken hoofd aan het moonwalken was. Aan het moment dat de 'Thriller'- video voor het eerst werd uitgezonden, de hele wereld stond op zijn kop, en de discussie die bij bezorgde ouders oplaaide of zo'n videoclip wel vertoond mocht worden op tv en of die clip geen negatieve invloed had op hun kinderen.. Hij is toch wel een groot deel van mijn jeugd aanwezig geweest!”

“Moeilijk om een favoriete track uit te zoeken tussen al die classics. Mogen het er ook tweeëndertig zijn? Nee?... ehm dan doe toch maar 'Thriller', nee 'Human Nature', èh nee 'Billy Jean', ik bedoel 'Man In The Mirror'! Kan ik het nog veranderen in 'Beat It'? Of nee: 'Smooth Criminal' of is 'Liberian Girl' toch beter? Verdomme, ik weet het niet... misschien moet ik 'The Lady In My Life' even om advies vragen!”

 

Boris vertelde in de radioshow van Giel Beelen waar hij het nieuws hoorde: “Ik zat in de studio, ik kreeg een telefoontje van mijn vriendin, ze vertelde dat ze net op het nieuws gezien had dat hij met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Ik zette het internet op en nog geen vijf minuten later keek ik op TMZ, een nieuwszender uit L.A., en hoorde ik dat hij al dood was. Ik baal er echt van, het is mijn hele jeugdsentiment, als ze een film zouden maken over mijn leven, dan zouden ze onder de eerste twaalf jaar onder ieder moment een Michael Jackson liedje moeten plakken.”

Die liedjes, dat charismatische wat hij had, hij was de enige waar ik idolaat van was, waar ik posters van had en kleren kocht die leken op de kleren uit zijn videoclips. Ik kreeg gisteren de hele tijd kippenvel. Ik vind het echt shit, het is weer een legende minder, deze komt uit mijn generatie, ik ben een eighties kid."

In een interview met ondergetekende voor Maas & Mijn noemde de Venlonaar 'Don't Stop 'Till You Get Enough'  van Michael Jackson als het nummer van een ander artiest dat hij zelf geschreven had willen hebben. “Dat is nog altijd een van mijn favoriete tracks, de energie die er in zit, het kippenvel op het moment dat (doet het ritme na-M.K.) erin komt. Quincy Jones is mijn favoriete producer, als ik met hem kon werken... “

 

Dj Loud-E, discodj en producer: Vooral rondom de songs van 'Thriller' krijg ik jeugdsentiment gevoelens. Ik was nooit zo'n fan, maar hij was er op de achtergrond vaak bij vroeger, Michael.”

Hoe zie je zijn plaats in de popgeschiedenis? King Of Pop, simpel!”

Mijn favoriet is geen track van hemzelf, maar een waarop hij meedoet. 'Hum Along And Dance', een vroege Jackson 5 plaat met die andere overleden 'king' (producer-M.K.) Norman Withfield.”

 

Markan, rapper en producer van Pikkatrillaz. “Ik was best wel fan van de man op de lagere school. Had mooie plakboeken van 'the gloved one' en ik geloof dat er ook nog een foto is van mij in een Michael Jackson shirt op de klassenfoto van Brugklas B1F. In diezelfde brugklas zaten ook Boy George, Wham! en Duran Duran, dus ik was blij toen Grand Master Flash ook bij mij in de klas bleek te zitten. Daarna nauwelijks meer met Michael opgetrokken.”

Hoe zie je zijn plaats in de popgeschiedenis? "Dat zit wel snor zou ik zo zeggen.”

Favoriete nummer? 'State Of Shock', weliswaar samen met Mick Jagger. Avond na avond breakten mijn broertje en ik op deze plaat in de disco van de camping in Spanje. Met zweetbanden. Ook hier zijn foto's van. So long, Michael.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg