Jesus Christus! Het is Drive Like Maria! Jesus Christus! Het is Drive Like Maria!

Perron 55 maakt aangenaam kennis met Drive Like Maria en Fisk

, Erik Daems

Jesus Christus! Het is Drive Like Maria!

Perron 55 maakt aangenaam kennis met Drive Like Maria en Fisk

Erik Daems ,

Op 19 juni kwam de rock n’ roll met Fisk en Drive Like Maria naar Venlo. Laatstgenoemde band is met de single ‘I’m on a Train’ regelmatig te horen op 3FM en mocht dinsdag 24 juni openen voor AC/DC (die van ‘Rock n Roll Train’ en ‘Highway To Hell’) dus woordgrapjes over kortsluiting veroorzakende treinen, wild scheurende auto’s en hardrock-perrons zijn makkelijk gemaakt. Gelukkig gaat het om de muziek….

Perron 55 maakt aangenaam kennis met Drive Like Maria en Fisk

 

Hoe rokkenrol is het om niet zelf je spullen te hoeven opbouwen, maar te zeggen: “Dat láten we doen”? Roermondse rockband Fisk speelde eerder deze vrijdag 19 juni in de Eindhovense Effenaar in de finale van de bandwedstrijd The Next Stage, en kon dus zo’n beetje meteen vanuit de auto het podium op. Fisk is klaar voor Venlo, is Venlo klaar voor Fisk? Nog niet iedereen was er, maar de muziek van Fisk kan er wel in bij Perron 55.
 
Het harde werken op het podium wordt erg gewaardeerd, zo ook het nieuwe jasje waarin ‘Do It Like Monkeys’ was gestoken. Het nummer heeft niet aan kracht ingeboet en het origineel is toch aardig overeind gebleven. Een ander nieuwigheidje was de ‘BB-King-gitaar’ die gitarist Arjen bij een nummer omhing. Ken je het gevoel dat de gasten op je feestje net niet bij de gordijnen passen? Klinken doet het ding, maar die andere staan hem beter.
 
Zo op het eerste gehoor lijkt het optreden van de drie Roermondse rockers een beetje matjes, hoewel gitarist Arjen toch gewoon zijn haar laat wapperen, drummer Vince de koebel nog prima kan vinden en Sam nog steeds heel stoer kijkt en zijn dikke strot weer opzet. Fisk staat ook op het podium alsof een optreden spelen iets is dat net als eten, poepen en de afwas doen er gewoon bij hoort. Gitaar om, kabel er in en hupsakee, niks moeilijks. Driemansrock, denkt u maar een klein beetje aan Motörhead, Danko Jones en Triggerfinger. Lekker vet, vet lekker. Gelukkig wil dit alles niet zeggen dat de muziek simpel en dom is, want nuance en subtiele ritme- en sounddingetjes komen er steeds meer in bij Fisk. Aan het eind roept het publiek nog voorzichtigjes om een toegift, maar om geluidsman-technische redenen gaat niet door en wordt ons verder veel plezier gewenst met Drive Like Maria.
 
Deze andere driemansrock-band maakte twee jaar geleden al dikke indruk op Ell Niño tijdens het invallen voor El Guapo Stuntteam, voordat de band in de VS het debuut ‘Elmwood’ ging opnemen. Het nummer ‘One’ werd toen hier en daar door radiostations opgepikt, en prijkt nu vrij vooraan op de setlist van Drive Like Maria. Als je meerdere shows hebt meegemaakt van deze band kan het best zijn dat je ook verschillende drummers gezien hebt die gedurende een optreden het drumkrukje van Bjorn overnamen, zodat laatstgenoemde van drummer/zanger ineens in gitarist/zanger veranderde.
 
Venlo is nu ook officieel klaar voor Drive Like Maria. Strekking van gehoorde reacties is telkens de volgende: “Nog nooit van gehoord, maar wát-een-bánd!” Heel veel goed geplaatste accenten, de huidige radio-hit ‘I’m On A Train’ in een langgerekte uitvoering en veel, heel veel kracht. ‘Fistful Of Bananas’ begint met een riffje waarbij muziek-techneuten meteen proberen mee te tellen waar de één zit. Totdat de drums invallen, want dan wordt het letterlijk in één klap duidelijk. Ook dit fijne liedje is te vinden op ‘Elmwood’.  
 
Daags na het optreden in Perron 55 staat te lezen op de drivelikemaria.com dat shows voor het er op volgende weekend zijn afgezegd wegens een armblessure van de gitariste. Voor wat het waard is: “Get Well, Nitzan!”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg