Ijs en Vuur doen Fenix weer ontbranden Ijs en Vuur doen Fenix weer ontbranden

Arkngthand presenteert nieuwe cd “Songs of Ice and Fire”

, Joost Bazelmans

Ijs en Vuur doen Fenix weer ontbranden

Arkngthand presenteert nieuwe cd “Songs of Ice and Fire”

Joost Bazelmans ,

De release van het tweede album van Arkngthand, ‘Songs of Ice and Fire’ is reden voor een feestje in Fenix waar de band zijn cd live ten gehore bracht aan de trouwe fans. Die konden als opwarmer ook nog genieten van de bluesrock van Sir Wallace and The Coconuts en de keiharde metal van Circle of Silence.

Arkngthand presenteert nieuwe cd “Songs of Ice and Fire”

Na de release van debuutalbum “Merlins Chamber” in 2007, volgde voor Arkngthand een periode van succesvolle live-optredens en prijzen (Podiumvrees, Mama Pridest). Op 13 juni 2009 kwam het tweede album ‘Songs of Ice and Fire’ uit dat werd gepresenteerd in de Fenix in Sittard. Samen met Cirlce of Silence verzorgde Arkngthand een heerlijke metal-avond, met een vleugje blues-rock aan het begin van Sir Wallace and The Coconuts.
 
Nadat Sir Wallace de avond had afgterapt met lekkere vlotte blues-rock en een echt goed blues-nummer, kon de avond echt beginnen met Circle of Silence (CoS). Dat was een goede keus als opwarmer voor de metal liefhebbers. Keiharde gitaren, onophoudelijke roffels op de bassdrums en de oerkreten van zanger Wilbert galmden door de zaal als voorbode van wat komen ging. CoS zette een zeer goede set neer als voorbereiding op de hoofdact.
 
Daarna was het de beurt aan Arkngthand zelf. Melodieuze metal wisselde zich af met keiharde gitaren ondersteund door keiharde drums. Het enthousiamse straalde zoals gewoonlijk weer van zanger Rim Steijvers af. En ze hadden zelfs nog wat verassingen. Een tweetal duetten met een zangeres, alsmede een violiste die meespeelde met een ballad. De uitstraling van de dames paste niet helemaal goed bij de rest van de band, maar muzikaal was er niets mis mee.
Het publiek was zaols gewoonlijk uitzinnig. Het groot aantal fans dat de band de afgelopen jaren heeft verzameld ging op de knieën wanneer gevraagd, headbangde op verzoek en bouwde de moshpit bij de harde nummers.
 
De nieuwe nummers van Arkngthand lagen in ieder geval goed in het gehoor en het optreden was goed verzorgd met een uitstekend voorprogramma. Het was een goede harde metalavond.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg