d-VERS festival d-VERS festival

Popmuziek in Limburg: KAN(S)!

, Redactie

d-VERS festival

Popmuziek in Limburg: KAN(S)!

Redactie ,

Dit jaar bestaat Stichting Popmuziek Limburg vijfentwintig jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober met het d-VERS festival in Sittard.

Popmuziek in Limburg: KAN(S)!

Vrijdag 16 oktober begint met een receptie voor genodigden in de Stadsschouwburg te Sittard. Aansluitend wordt de zaal opengesteld voor publiek en zullen diverse artiesten uit Limburg optredens verzorgen.

Zaterdag 17 oktober is er vanaf 11.00 uur een netwerkmeeting voor poporganisaties uit Limburg met als thema: 'Popmuziek in Limburg: KAN(S)!' Door middel van diverse workshops, paneldiscussies en presentaties door en met professionals uit het nationale en internationale popcircuit gaan we kijken naar de kansen die er voor Limburg liggen op popmuziekgebied. Popjournalist Leon Verdonschot, zelf ook niet onbekend in de Limburgse popscène, zal deze netwerkmeeting leiden. Geïnteresseerd dienen een mail te sturen naar info@spl.nl.

Zaterdagavond is de hele binnenstad van Sittard het toneel van een showcasefestival waarop een divers aanbod aan talent in de meest uiteenlopende disciplines uit heel Limburg wordt gepresenteerd. Vanuit het diverse aanbod dat Limburg kent op het gebied van wedstrijden, talentenjachten en reguliere concerten zal een selectie worden gemaakt.

Deze selectie zal tijdens d-VERS niet alleen gepresenteerd worden aan een groot publiek, maar ook aan boekingskantoren en programmeurs uit het hele land. Zo wordt er gestreefd naar kennismaking met deze Limburgse talenten op nationaal gebied. De selectie is geleverd door de diverse programmeurs van de poppodia uit de Provincie Limburg.

De volgende namen zijn al bekend: 
Fisk, Maze, Mike Roelofs Trio, Kings Of The Day, Blind Sight, As Heavens Collide, Early Adopters, Audiofeel, Pendejo, TV OFF, The Bitches Collective, Pikkatrillaz, Nothing But Funk, De Dudes, Izonix, Mikki Mo, Bart Oostindie, Mo'Jones, Skinnie, René Reche, Two Days Left, Dysfunctional Kid, Triple Dice, Stuffed Animal, Celluloid Gurus, D-Funktional .

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg