Voorzitter SPL dood gevonden op Brunssummerheide

CDA-raadslid Trudie Souren was sinds woensdag vermist

Pierre Oitmann ,

De Heerlense politie heeft vanmiddag op de Brunssummerheide het lichaam gevonden van het vermiste CDA-raadslid Trudie Souren. Dat meldde L1 zojuist op haar website. Souren was behalve CDA-lid ook organisator van het gratis popfestival Booch? en voorzitter van Stichting Popmuziek Limburg. De politie gaat ervan uit dat ze door een ongeval om het leven is gekomen.

CDA-raadslid Trudie Souren was sinds woensdag vermist

De Heerlense politie heeft vanmiddag op de Brunssummerheide het lichaam gevonden van het vermiste CDA-raadslid Trudie Souren. Dat meldde L1 zojuist op haar website. Souren was behalve CDA-lid ook voorzitter van Stichting Popmuziek Limburg (SPL) en organisator van het gratis popfestival Booch?, dat jaarlijks in Heerlen gehouden wordt.

Het 55-jarige raadslid werd sinds woensdag 7 januari vermist, na het verlaten van haar woning aan de Schaapskooiweg op de Brunssummerheide. Een zoekactie van de politie werd gisteravond gestaakt vanwege de kou. Een zoektocht van vrienden en familieleden vanochtend leverde eveneens niks op. Kinderen vonden vanmiddag uiteindelijk het levenloze lichaam van Souren, waarna de politie werd ingelicht.

Over de doodsoorzaak van Souren is nog niks bekend. De politie gaat ervan uit dat ze door een ongeval om het leven is gekomen. Trudie Souren was sinds 1999 lid van de Heerlense gemeenteraad en was projectmanager van haar eigen adviesbureau, gericht op recreatie, toerisme en evenementen.