SoulLab lanceert nieuwe single bij X-Noizz SoulLab lanceert nieuwe single bij X-Noizz

Weerter band wil het in 2009 juist niet rustiger aan gaan doen

, Sander Jennissen

SoulLab lanceert nieuwe single bij X-Noizz

Weerter band wil het in 2009 juist niet rustiger aan gaan doen

Sander Jennissen ,

Sinds kort is SoulLab van de lichte pop/rock overgestapt naar de wat hardere versie, powerpop. Het is allemaal wat steviger geworden en het lijkt in de smaak te vallen bij het publiek. Vanavond presenteert SoulLab de single 'Get Right Over It' in het relirockprogramma 'X-Noizz' op 3FM.

Weerter band wil het in 2009 juist niet rustiger aan gaan doen

Tijdens de laatste LiveJam van 2008 is de band SoulLab is te gast. Gedurende deze LiveJam-sessie in poppodium Fenix maakt Thijs Schrijnemakers bekend dat de er komend jaar een aantal dingen gaan veranderen. Zo krijgen de sessies een vaste begintijd, 19.30u, en er komen weer net als vroeger bekende gastmuzikanten om met de aanwezige muzikanten te jammen. Verder komen er natuurlijke iedereen keer weer (lokale) bands spelen en iets wat we komend jaar ook niet hoeven te missen zijn de nootjes.

SoulLab is een van de uit Weert afkomstige bands die net een erg goed festivalseizoen achter de rug hebben. De band was te zien op festivals zoals Booch?, Springpop, Sjwaampop en deed natuurlijk eerder dit jaar mee aan de bandwedstrijd PopSport. Het PopSport-traject heeft de band veel naamsbekendheid en de basis voor een goed netwerk bezorgd. Dit was volgens de band een goed opstapje, mede door de goede begeleiding die ze kregen.

Sinds kort is de band van de lichte pop/rock overgestapt naar de wat hardere versie, powerpop. Het is allemaal wat steviger geworden en het lijkt in de smaak te vallen bij het publiek. Wat ook opvalt, is dat op de plek waar eerst nog drummer Olivier zat nu een nieuwe drummer zit, Jeroen Truyen. Jeroen is de oude drummer van de band Slightly Dazed en was afgelopen jaar dus ook één van de finalisten bij PopSport met die band.

Het doel van de band is, zoals bij veel bands, bekend worden en mensen vermaken met het product dat je als band neerzet. “Mensen moeten je zien of horen en de volgende dag meteen je MySpace willen bekijken om meer over jou en je muziek te weten te komen”, aldus één van de bandleden. Om dat doel te bereiken is de band ook al een aantal keer op 3FM geweest’; vooral in het programma van Sander Guis doen ze goede zaken. Vanavond zullen ze in het EO/3FM-programma ‘X-Noizz’, dat zich vooral richt op relirock, de nieuwe single ‘Get Right Over It’ presenteren.

En tot slot, wat is het laatst gedraaide nummer op je iPod?
Marielle: The Script - ‘The Man Who Cant Be Moved’
Sander: John Mayer
‘Slow Dancing In A Burning Room’
Rik: Stereo - ‘Unexpected’
Jeroen: Jamie Cullum - ‘Old Devil Moon’

Wil je ook een keer met je band bij een van de LiveJam-sessies spelen? Meld je dan nu aan via www.livejam.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg