Paradiso loopt vol voor DeWolff Paradiso loopt vol voor DeWolff

Vanaf nu is DeWolff minstens een paar honderd fans rijker

, Pierre Oitmann

Paradiso loopt vol voor DeWolff

Vanaf nu is DeWolff minstens een paar honderd fans rijker

Pierre Oitmann ,

Gisteravond was het dan zover; DeWolff speelde in de grote zaal van Paradiso. De reacties uit de goed gevulde zaal waren overweldigend. 3VOOR12/Limburg kan ook niet anders dan lovend zijn over de jonge wolfjes...

Vanaf nu is DeWolff minstens een paar honderd fans rijker

Niemand leek het te geloven en toch gebeurde het: DeWolff speelde vrijdagavond 2 januari in Paradiso. In de grote zaal. Als hoofdact. En ja; het was behoorlijk druk! "Ik heb wel een beetje geblufd", bekende manager Ron Engelen enige weken geleden over de show in Paradiso. Aanvankelijk stond DeWolff in de kleine zaal geboekt, maar na het optreden in 'De Wereld Draait Door' werd de show verschoven naar beneden. Het was wel even spannend. Krap een maand voor de gig van DeWolff in Paradiso was nog geen kwart van de beschikbare kaarten verkocht. Een optreden bij Kink FM, veelvuldige draaibeurten in het programma van Eric Corton op 3FM en uitgebreide aandacht hier op 3VOOR12/Limburg volgden in de weken erna. Het gevolg is een goed gevulde Amsterdamse poptempel, waar je over de hoofden kan lopen.

Het publiek in Paradiso krijgt een mooie show voorgeschoteld. Luka van de Poel met zijn drumstel op het midden van het podium, toetsenist Robin Piso links en gitarist Pablo van de Poel rechts. Met een ongekende gedrevenheid overrompelt DeWolff zijn publiek, dat gefascineerd het schouwspel waarneemt. Het orgel jankt van vreugde, de gitaar krijst van genot, de drums schreeuwen van plezier. Het drietal dat deze instrumenten bespeelt heeft er minstens net zoveel lol in als hun werktuig. Robin danst achter zijn pas verworven Hammond, Pablo kijkt stoer hoofdschuddend het publiek in en Luka laat zijn tong af en toe uit zijn mond hangen. Dit is oprechte bevlogenheid. Meer dan liefde voor muziek, dit is passie.

Het enige wat er verder toedoet is de reactie van het publiek. Paradiso vullen is één ding, maar alle aanwezigen het ook nog eens naar de zin maken is een tweede. Daarin slaagt DeWolff eveneens met vlag en wimpel, dankzij een voortreffelijke show vol psychedelica en sixties rock. Het spreekt dan haast voor zich dat zowel de EP als de LP, beide simpelweg getiteld 'DeWolff', gretig aftrek vinden na afloop van het anderhalf uur durende concert. Één ding is duidelijk; vanaf dit moment is DeWolff minstens een paar honderd fans rijker. Geheel terecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg